AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Lokanta usulü mor lahana turşusu tarifi

Mor lahana turşusu, lokantalarda ikram edilen, çok pratik, çok leziz bir turşu tarifidir. Kırmızı lahana turşusu da denir. Yapımı kolay olduğu için bizim evde sık sık yapılır.

2022-07-04 16:05:59
1

Mor lahana turşusu, lokantalarda ikram edilen, çok pratik, çok leziz bir turşu tarifidir. Kırmızı lahana turşusu da denir. Yapımı kolay olduğu için bizim evde sık sık yapılır.

2

Mor Lahana Turşusu Malzemeleri; 1 adet mor lahana- 2 su bardağı sirke- 2-3 su bardağı sıcak su- 8-9 diş sarımsak- 1,5 - 2 tatlı kaşığı tuz- yarım çay bardağı sıvı yağ.

5

Mor Lahana Turşusu Nasıl Yapılır? Mor lahanayı güzelce yıkadıktan sonra ikiye kesin ve ince ince doğrayın. Derin bir kaba alın. Üzerine biraz tuz serpip elinizle ovuşturarak yumşamasını sağlayın. Biraz zaman alacaktır.

5

Bir kabın içinde sıcak su, sirke, yağ ve ezilmiş sarımsağı koyun. İçine tuz ekleyip karıştırın. Küçük kavanozlara yumuşayan mor lahanaları sıkıştırarak koyun ve üstüne sosu dökün. Kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Eğer çok uzun süre saklayacaksanız bulaşık makinesini boşaltın bu kavanozları dizin ve boş kısa programda çalıştırın. Bu sayede daha uzun süre dayanacaktır.. Minimum 1 gün bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.