AKİT MENÜ

Sağlık

Fazla tüketildiğinde ölüme kadar götüren 5 besin

Günümüz modern dünyasında hele ki şehirlerde yaşıyorsak sağlıklı beslenmek oldukça zor. Bazı besinler fazla tüketildiğinde sağlığa yararından çok zararı bulunuyor ve hatta sonucu ölümle bitiyor. İşte fazla tüketildiğinde ölüme kadar götüren o besinler...

2022-07-10 12:46:12
1

Günümüz modern dünyasında hele ki şehirlerde yaşıyorsak sağlıklı beslenmek oldukça zor. Bazı besinler fazla tüketildiğinde sağlığa yararından çok zararı bulunuyor ve hatta sonucu ölümle bitiyor. İşte fazla tüketildiğinde ölüme kadar götüren o besinler...

2

PATATES: Önemli miktarda nişasta, C, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri ile P, K, Mg, CI ve S içermektedir. Protein içeriği düşük olmakla beraber biyolojik değeri oldukça yüksektir.120 gram bozulmuş patates kabuğu yenilirse sinir sistemi tamamen kapanır ve ölümle sonuçlanır. Patates kabuğundaki siyahlıklara dikkat edilmeli.

3

BAL: Arılar, çiçeklerden nektar toplayarak bal yapar. Nektar toplama işlemi esnasında aynı zamanda polenleme işlemini gerçekleştirerek çiçeklerin canlı kalmasında önemli rol oynar. Mükemmel yaratılışa sahip bu mucizevi böcekler, iki midelidir. Midenin birinde, özel bir enzimle nektarı karıştırarak bal yapar. 5 yemek kaşığı pastörize edilmemiş bal içerdiği granoya toksin nedeni ile ölümcül olabilir. Üstelik zehirlenmelerine de yol açabilir. Bazı bireylerin alerjisini tetikleyebilir.

4

TARÇIN İçerdiği biyoaktif bileşenler sayesinde tarçın; vücutta bakteriler, virüsler, mantar ve parazitlerden kaynaklı olarak oluşan enfeksiyonlarla mücadele eder. Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun hastalıklara karşı daha güçlü bir şekilde savaşmasına yardımcı olur. Yemeklerin, tatlıların ve içeceklerin vazgeçilmezi tarçından 40 kaşık tüketirseniz; benzaldehit zehirlenmesi sonucu hayatınızı kaybedebilirsiniz. Bu nedenle yetecek kadarını değerlendirmeye çalışın.

5

ELMA ÇEKİRDEĞİ Elma, kiraz, erik, armut ve kayısının çekirdeğinde siyanojenik asit denilen bir tür zehirli asit bulunur. Az miktarlarda tüketildiğinde zarar vermeyen bu madde yüksek miktarlarda alınırsa sizi öldürebilecek potansiyele sahiptir. Bu çekirdekleri yutmak bile zararlıyken çiğnemek çok daha kötü sonuçlara yol açabilir. Elma çekirdeğinin içerisinde bir çeşit karbonhidrat olan pektin gazı vardır. Bu gaz, mide delinmesinden bağırsaklarda gaz birikmesine kadar birçok soruna yol açabilir. Öte yandan bazı kişilerde alerji yapabilir. Elmanın fazlasına karşı dikkatli olunmalı.

6

TON BALIĞI Dünya Sağlık Örgütü'nün de bağışıklığı güçlendirecek besinler arasında sıraladığı konserve ton balığı, düşük kalorisinin aksine yüksek Omega-3, protein ve mineralleriyle karşımıza çıkıyor. Ton balığı, aynı zamanda selenyum, D ve B vitamini kompleksi gibi değerli vitamin ve minerallerin temini açısından önemli bir gıda. Ton balığının içerisindeki civa; fazla tüketildiğinde vücutta tolere edilemeyerek zehirlenmeye yol açabilir. Diyet yapanların bu konuda dikkat etmesi gerekir.