AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Alluciye tarifi! Alluciye nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Yeşil erikli yöresel Mardin yemeği alluciye tarifi

Binlerce yıldır pek çok kültüre ve dine ev sahipliği yapan Mardin'in çeşitli mutfağını merak edenler için, Mardin yöresel yemeklerden bir tarif vereceğiz. En pratik alluciye tarifi nedir? Mardin'in ünlü lezzetlerinden biri olan alluciye tarifi haberimizde...

2022-07-27 21:15:09
1

Binlerce yıldır pek çok kültüre ve dine ev sahipliği yapan Mardin'in çeşitli mutfağını merak edenler için, Mardin yöresel yemeklerden bir tarif vereceğiz. En pratik alluciye tarifi nedir? Mardin'in ünlü lezzetlerinden biri olan alluciye tarifi haberimizde...

2

Alluciye (Ekşili Erik Yahnisi) , içinde kemikli yağlı kuzu veya koyun eti ve ekşi yeşil erik bulunan bir etli yemektir. ALLUCİYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER- 250 gr kuzu kuşbaşı veya kemikli kuzu eti, 15-20 tane yeşil erik, Yarım demet maydanoz, 6-7 dal taze soğan, Yarım limonun suyu, Tuz.

3

ALLUCİYE TARİFİ YAPIMI- Etimizi suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişiriyoruz. Bir su bardağı kadar su ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.

4

Et yumuşadıktan sonra yıkayıp, ayıkladığımız yeşil erikleri ekliyoruz. Erikler yumuşayınca, doğranmış maydanozu ve soğanı ekliyoruz (taze soğanın sadece yeşil kısmını kullanıyoruz). Limon ve tuz ekleyip, bir iki dakika daha kaynatıyoruz. Afiyet olsun.