Shiitake Mantarı Nasıl Tüketilir?
Shiitake mantarının en yaygın kullanımı, mantar sote yapmaktır.
Lezzetini artırabilmek için, en az 7 dakika pişirilmesi önerilir.
Soğan ile kavrulup diğer baharatlarla zenginleştirildiğinde, makarna sosu olarak kullanılabilir.
Izgara, tava ve fırında pişirilmesi mümkündür. Bu mantara en çok yakışan şey ise, biberiye ve sarımsaktır.
Mevsim sebzeleriyle karıştırılarak zeytinyağlı yemeklere ilave edilebilir.
Fırında pişirilecekse, üzerine zeytinyağı, limon eklenmelidir. Pişirme işleminin sonlarına doğru üzerine eriyen peynir eklenerek lezzeti artırılır.
Shiitake Mantarının Zararı Var Mı?
Kronik hastalığa ve alerjik bünyeye sahip olanlar, hamileler ve emziren kadınlar, bu mantarı tüketmeden önce doktora danışmalıdır.
İlaç kullananlar, özellikle kan pıhtılaştırıcı ilaç kullanan kişiler, sağlık kontrolünden geçtikten sonra tüketebilir.
Böbrek ve karaciğer hastalarının shiitake mantarı tüketimi, doktor tarafından sınırlandırılabilir.