İRMİKLİ HİRA TATLISI NASIL YAPILIR?
İlk olarak derin bir kabın içinde sıvı yağı, yoğurdu ve yumurtayı çırpın. Karışımın içine unu, kabartma tozunu, irmiği ve vanilyayı da kattıktan sonra malzemeleri yoğurmaya başlayın.
Elinize yapışmayacak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Hamuru hazır hale getirdikten sonra üzerini temiz bir bezle örterek dinlenmeye bırakın. Bu sırada şerbeti hazırlayın. Suyu ve şekeri tencereye alın. Orta ateşte malzemeleri ısıtın. Ancak dikkat edin, şerbeti kaynatmamanız lazım. Bunun için şerbet ocakta ısınırken başında olmalısınız. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlak hale getirin.
Tabağın içine irmiği boşaltın. Top haline getirdiğiniz hamurun her bir noktasını irmiğe bulayın. Tüm hamura aynı işlemi uygulayın. Kullanacağınız fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin. Üzerine yuvarlayıp, irmiğe buladığınız hamurları dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlının şerbeti tamamen çekebilmesi için bir gece buzdolabında bekletin.