En Kolay Turşu Tarifi-
Malzeme Listesi;
4 adet yeşil biber,
4 adet kırmızı biber,
2 adet acı süs biberi,
1/2 kg ince seçilmiş salatalık,
8 adet sıkılmış limon,
6 diş ezilmiş sarımsak,
1 tatlı kaşığı kuru nane,
1 tatlı kaşığı tuz.
En Kolay Turşu Tarifi nasıl yapılır?
Biberleri ayıklayıp irice doğrayın. Süs biberlerine alt kısımlarından delikler açın. Salatalıkları iyice yıkayıp sadece baş kısımlarını alın ve bıçakla delikler açın. Tencerede kaynamış suda yumuşayana kadar haşlayın, süzüp soğutun. İlk sıcaklığı geçince salatalıklar dilimleyin ve derin bir kaba biberler ile boşaltın. Ayrı bir kapta limon suyu, nane, sarımsak ve tuzu iyice karıştırın. Karışımı sebzelerin üzerine ekleyin ve karıştırın. Dolapta beklettikten sonra yemeklerin yanında soğuk servis yapın. Eğer hemen tüketmeyeceksiniz dilerseniz 2 kaşık zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Hem lezzet veriyor hem de 1-2 gün daha dayanabiliyor.