AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Bartın maydanoz dolması tarifi: Maydanoz dolması malzemeleri ve püf noktaları

Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar ulaşan ve sofralardaki baş köşeyi alan nefis yemek maydanoz dolması tarifi. Menülerinize ve gün sofralarınıza çok yakışacak. Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte kolay tarifi

2022-08-20 20:58:22
2

Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar ulaşan ve sofralardaki baş köşeyi alan nefis yemek maydanoz dolması tarifi. Menülerinize ve gün sofralarınıza çok yakışacak. Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte kolay tarifi

3

Maydanoz Dolması (Bartın Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler; 1 demet maydanoz 1 su bardağı köftelik bulgur, Yarım su bardağı sıcak su, Dolu dolu 3 çorba kepçesi un, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, Yoğurmak için oda sıcaklığında su(kontrollü kullanılacak). Dolmaları kaynatmak için; 1 tatlı kaşığı tuz, 3 yemek kaşığı zeytinyağı. Üzerine; 3 yemek kaşığı yoğurt, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı acı toz biber.

4

Maydanoz Dolması (Bartın Yöresi) Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle derin bir kaba aldığımız köftelik bulgurun üzerine sıcak suyu ekliyoruz ve kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Suyunu çeken bulgura pul biber, karabiber, tuz ve unun yarısını ekleyip baharatlar dağılacak şekilde iyice karıştırıyoruz. Bu aşamada koyu bir karışım oluşuyor. İnce ince doğradığımız maydanozu da ekliyoruz. Kontrollü olarak su ekleyerek biraz cıvımasını ve kolay yoğurulmasını sağlıyoruz. Kalan unu da azar azar ekleyerek yoğuruyoruz. Azar azar su ekliyoruz ve yumuşak bir hamur kıvamına getiriyoruz. Bir kaseye su alıyoruz ve elimizi ıslatıp avcumuzda küçük bir ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz. Derin bir tencereye bir kettle kadar kaynamış suyu alıyoruz. İçine zeytinyağı ve tuzu ekleyip maydanoz dolmalarımızı kaynayan suya bırakıyoruz. Yaklaşık 15 dakika kaynatıyoruz. Arada kaşıkla karıştıralım ki dolmalar birbirine yapışmasın. Dolmalar piş

5

Bittikçe su yüzeyine çıkıyor zaten böylede piştiğin anlayabilirsiniz. Pişen maydanoz dolmalarımızı kevgir yardımıyla servis tabağına alıyoruz. 1 kepçeyle maydanoz dolmaların kaynattığımız sudan alıp servis tabağına gezdiriyoruz. Tereyağı ve toz biberi cezvede eritiyoruz. Bir kaseye rendelediğimiz sarımsağı ve yoğurdu iyice çırpıyoruz. Maydanoz dolmalarımızın üzerine eriyen tereyağımızım yarısını kaşık yardımıyla gezdiriyoruz. ( Direk yoğurdun üzerine dökünce tereyağı tadı dolmalarımıza pek geçmediği için ben böyle yapıyorum. ) Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz. Kalan tereyağını da tekrar yoğurdun üzerine gezdiriyoruz. Maydanoz dolmamız servise hazır.

6

Bartın'a özgü yemekler arasında en sevilen maydanoz dolması tarifi püf noktası; Dolma harcında bolca soğan kullanın ve bu soğanları rendelemek yerine bıçakla doğrayın, daha nefis sonuçlar alın. Dolmanın Yanına Ne Gider? Diyenlere Cevap Olacak Nefis Tamamlayıcı Tarif Soğuk Çorba Tarifi. Köz Patlıcan Çorbası Tarifi. Yoğurtlu Pazı Mezesi Tarifi. Yoğurtlu Nohut Salatası Tarifi. Çoban Salatası Tarifi. Közlenmiş Biber Salatası Tarifi. Cacık Tarifi. Havuç Tarator Tarifi.