AKİT MENÜ

Yaşam

Bu ekmek bayatlamıyor

Yıldırım ilçesinde 30 yıldır fırıncılıkla uğraşan Dilmaç, ekşi mayayla yapılan ekmeğin uzun süre bayatlamadığını, dolayısıyla bu ekmeği tüketmenin israfı önlediğini söyledi.

2

Yıldırım ilçesinde 30 yıldır fırıncılıkla uğraşan Dilmaç, ekşi mayayla yapılan ekmeğin uzun süre bayatlamadığını, dolayısıyla bu ekmeği tüketmenin israfı önlediğini söyledi.

3

Daha lezzetli ekmek çeşitleri keşfetmek için ülke ülke gezdiğini anlatan Dilmaç, Almanya'nın Bavyera eyaletinde Kral Ludwig için ekilen buğdaylardan krala özel yapılan "König Ludwig Ekmeği"nin hala üretildiğine dikkati çekti.

4

Bu ekmeği yapmayı Bavyera'da öğrendiğini ve fırınında yapmaya başladığını ifade eden Dilmaç, "Neden bizim de böyle bir ekmeğimiz olmasın diye düşündüm. Bizim padişahlarımız, yüzyıllarca dünyaya hükmetmiş. Biz de böyle bir ekmek yapmak istedik.

5

Burası da Bursa'nın Yıldırım ilçesi; bu fikirle Yıldırım Bayezid Ekmeği'ni yaptım. Ekmek için yapılan kuşaklara Yıldırım Bayezid'in resmini bastırdık" diye konuştu.

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16