AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Çinli mucitler pes dedirtiyor

Zhang Wuyi adlı bu arkadaş bir denizaltı yapmakla kalmamış ona bağladığı pipetlerle deniz hıyarlarını da toplamış.

2016-01-10 14:27:28
2

Zhang Wuyi adlı bu arkadaş bir denizaltı yapmakla kalmamış ona bağladığı pipetlerle deniz hıyarlarını da toplamış.

3

Abulajon adlı kişi bu 2,3 metre uzunluğundaki dev motosikleti toplam 1300 dolara mal etti.

4

Yaşlı mucit, Şangay’da oturduğu binada rahatça aşağıya inebilmek için bir kaydırak sistemi geliştirdi. İki yılda sistemi kuran adam kaydırak sayesinde olası bir yangından kolayca kaçmayı planlıyor.

5

Uçma hayali neler yaptırdı... 800 dolar harcadı! Çin'in Shandong eyaletinde yaşayan Zhang Xuelin okulunu bırakıp ahşap ve plastik malzemelerle motosiklet etrafında bir uçak inşa etmek istedi.Yaklaşık 800 dolar ve 11 ayını harcayan Zhang, deneme uçuşunda hayal kırıklığına uğradı.

6

Çin mücit Yang Zongfu, yaklaşık 6 ton ağırlığındaki bu sığınak için uzun yıllardır çalışıyor. Sığınağın amacı insanları aşırı sıcak, aşırı soğuk gibi olağanüstü felaketlerden korumak.

7

Çin mücit Yang Zongfu, yaklaşık 6 ton ağırlığındaki bu sığınak için uzun yıllardır çalışıyor.

8

Sığınağın amacı insanları aşırı sıcak, aşırı soğuk gibi olağanüstü felaketlerden korumak.

9

Çin’in Hubei Bölgesi’ndeki bir dağın yamacında yaşayan Zhang Wuyi isimli adam, kendi atölyesinde mini bir denizaltı geliştirdi. İlgi alanı bilimsel icatlar olan Wuyi, denizaltıyla gölde yaptığı ilk testinde başarılı oldu. Yaklaşık 4 metre uzunluğunda ve 2 metre yüksekliğindeki “Shuguang Hao” isimli denizaltı, suyun 20 metre altında saatte 20 kilometre hızla yaklaşık 10 saat aralıksız gidebiliyor. Mesleği çiftçilik olan Wuyi, şimdiden bir sipariş aldığını ifade etti.

10

Çin'in doğusundaki Jiangsu bölgesinde yaşayan oto tamircisi ve çiftçi Wang Jian (28) , 840 bin sterlin değerindeki Lamborghini Reventon model süper arabanın benzerini metalden 6 bin sterline yaptı.

11

Geçtiğimiz yıl mayısta, ikinci el Volkswagen marka araç alan Wang, dünyada sadece 21 tane üretilen süper arabadan yapmaya karar verdi.

12

Araca yeni bir görünüm kazandıran genç adam Volkswagen'in önündeki motoru da arkaya yerleştirmeyi başardı.

13

14

15

16

17

18

19

20

Başkent Pekin yakınlarındaki bir köyde yaşayan Wu Yulu adlı çiftçi, hurda demir ve kablolardan ürettiği robotuna, şoför bölümüne yerleştirdiği bir direksiyonla yön veriyor. Çek-çek robotunun bugüne kadar yaptığı en büyük robot olduğunu belirten Yulu, bu hobisinin 1986 yılından beri sürdüğünü ve evinde pek çok kullanışlı robotu bulunduğunu söylüyor.

21

Komşuları, Yulu'yu başlangıçta son derece garip bulduklarını, ancak sonraları icatlarının işe yaradığını gördüklerinde takdir etmeye başladıklarını belirtiyor.

22

Çin'in merkezindeki Hubei'de yaşayan 56 yaşındaki çiftçi Yang Youde, devlet onu topraklarından tahliye ettirmek isteyince görülmedik bir yönteme başvurdu.

23

Evinin yıkımı için gelen ekiplerin üzerine, ev yapımı topuyla yaklaşık 300 dolar değerinde havai fişekle ateş eden çiftçi, evini korumayı başardı.

24

Çinli grafik tasarımcısı Gao Hanjie evinin bahçesinde kendi helikopterini inşa etmek için kolları sıvadı. Tasarımı ve tüm aksesuarlarıyla kendi helikopterini imal edip, uçan ilk insan unvanını alacak. Çinli grafik tasarımcısının helikopterinin uzunluğu 6 metre.

25

Çinli bir tamirci ustası ise hurda malzemelerden askeri tank yapmayı başardı.

26

4.5 metre uzunluğunda ve 3.2 metre genişliğinde tankın oldukça ilginç paletleri var. Yeri delen keskin paletler yüzünden tankın asfalt yola çıkması yasaklanmış.

27

Çinli bir mühendis, sadece hurda motosiklet parçalarını bir araya getirerek uçabilen bir uçak yapmayı başardı.

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38