AKİT MENÜ

Gündem

Emekli korgeneral İran'ın Türkiye'ye karşı attığı sinsi adımı duyurdu: O silahı Türkiye'ye karşı aldılar

Emekli korgeneral Erdoğan Karakuş, İran tarafından Türkiye'ye karşı atılan sinsi adımı kamuoyu ile paylaştı.

2023-01-28 16:59:25
1

Emekli korgeneral Erdoğan Karakuş, İran tarafından Türkiye'ye karşı atılan sinsi adımı kamuoyu ile paylaştı.

2

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Azerbaycan'ın İran büyükelçiliğine düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

3

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum" açıklamasında bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada da "Can Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne yapılan hain saldırıyı lanetliyorum" derken Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Tahran Büyükelçiliği'ne saldırının bir an önce soruşturulması ve teröristlerin cezalandırılmasını talep etti.

4

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakü saatiyle 08.30 sıralarında Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi.

5

Açıklamada, kalaşnikof otomatik silahla ateş açan saldırganın büyükelçiliğin güvenlik amirini öldürdüğü, 2 güvenlik görevlisini ise yaraladığı belirtildi. Saldırıyla ilgili araştırmaların sürdüğü, detaylarla ilgili kamuoyuna ek bilgilerin verileceği kaydedildi.

6

Emekli korgeneral Erdoğan Karakuş'un işte Haber Global'deki o açıklamaları...

7

Emniyet müdürünün görevden alınması hiçbir anlam ifade etmiyor. Bu adım sadece Azerbaycan'a karşı değil.

8

Türkiye'ye karşı yapılan bir adımdır. Buradaki olay basit. Azerbaycan'ın toprakları işgal edildiğinde İran rahattı

9

Azerbaycan topraklarını geri alma sürecine baya rahat durumdaydılar. Ama Azerbaycan toprakları geri alınca ve Türkiye'nin de yardımı burada bahis olunca İran fena halde rahatsız olmaya başladı. İran topraklarında milyonlarca Türk var.

10

Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Can simidi olarak Rusya'ya sığındılar. Rusya'dan ilginç şekilde İran'ın kamikaze uçaklarını sarıldılar. İran'ın SU- 35 alımı ise Türkiye'ye karşı atılmış bir adımdır.