AKİT MENÜ

Gündem

Yunanistan'ın en tepesindeki isimden 'güldüren' açıklama: Türkiye'ye karşı iki alanda üstünüz

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Türkiye ile olası savaşa ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

2023-01-28 18:03:34
1

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Türkiye ile olası savaşa ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

2

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bir gece ansızın" çıkışının ardından panikleyen Yunanistan provokasyonlarına son hız devam ediyor..

3

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Türkiye'yi hedef aldı.

4

Yunan provokasyonlarına her geçe gün bir yenisi ekleniyor. Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Özel Harekat Kuvvetleri ve Ordu Özel Kuvvetleri Komutanlığı'nın töreninde konuştu. Yunanistan'ın gayriaskeri statüdeki Ege adalarının silahlandırılmasına tepkisini hatırlatan Floros'tan skandal bir çıkış geldi.

5

Başkan Erdoğan'ın 'Bir gece ansızın' sözlerine atıfta bulunan Floros, açıklamalarında "Hazırlanıyoruz ve hazırlık en iyi yöntem." dedi.

6

Floros, "Birilerinin bizimle mücadele edebilmesi karşı koyabilmesi için çok güçlüyüz. Topraklarımızdan bir kum tanesi veya bir inch denizin kaybolmasına asla izin vermeyiz. Havada ve denizde üstünlük bizde" ifadelerini kullandı.

7

Başkan Erdoğan, geçtiğimiz yılın sonunda "Yunanistan'da iki üç isim var rahat durmuyorlar. Adalara getirilen silahlar uçaklar bir anlam ifade etmez. Bu iş yürek işidir. Bir gece ansızın gelebiliriz, hadlerini bilsinler" demişti.

8

Floros'un bu sözleri ise ABD'li Global Firepower'in Türk ve Yunan güçlerini kıyasladığı verileri getirdi. .

11

ABD merkezli uluslararası askeri güç verilerini toplayan Global Firepower adlı internet sitesi, Türk ve Yunan güçlerini kıyaslamıştı. İşte dikkat çeken detaylar... .