AKİT MENÜ

Gündem

Deprem felaketi sonrası Hatay'dan tarihi eser kaçıran İsrail'in başka skandalı daha ortaya çıktı!

Türkiye'deki deprem felaketini fırsat bilen İsrail'in Türkiye'den tarihi eser kaçırması gündeme oturmuştu. İsrail'in başka bir skandalı daha ortaya çıktı.

2023-02-20 14:56:04
1

Türkiye'deki deprem felaketini fırsat bilen İsrail'in Türkiye'den tarihi eser kaçırması gündeme oturmuştu. İsrail'in başka bir skandalı daha ortaya çıktı.

2

Ülkemizi sarsan deprem felaketlerinin ardından en çok hasar gören kentlerin başında gelen Hatay'da bulunan Antakya Sinagog'u da ağır hasar gördü. Arama kurtarma faaliyetlerini sinagog çevresinde gerçekleştiren İsrail ekibi hakkında çeşitli iddialar ortaya atıldı.

3

Ekibin arasında Chabad örgütünün de yer aldığı ve sinagogdaki 600 ve 300 yıllık tevrat parşömenlerini şehirden kaçırdı.

4

YnetNews’in aktardığı habere göre; ülkemizde ismi açıklanmayan yaşlı bir adamın, asırlık Ester parşömenlerini güvenli bir yere taşımaları için ZAKA arama kurtarma ekibine teslim ettiği iddia edildi.

5

Olayın ardından Türkiye'deki Yahudi Toplumu da bir açıklama yaptı.

6

Yapılan açıklamada, tarihi el yazmalarının İsrail'den teslim alındığı ve Türkiye'deki hahambaşılıkta koruma altına alındığı dile getirildi.

7

Bu skandalın ardından İsrail'in geçmişte Mısır'da da benzer bir girişimde bulunduğu ortaya çıktı.

8

Mecra'nın haberine göre, İsrail'de 1967-1974 yılları arasında savunma bakanı olan Moşe Dayan da Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki Serabit el-Hadim bölgesinde çok kıymetli tarihî eserleri ülkesine kaçırırken yakalanmıştı.

9

İşte o eserlerden birisi...