AKİT MENÜ

Gündem

Mısırlı isimden şok eden çıkış: Çinli arama kurtarma ekibi 24 saat boyunca Türk halkını kurtarmayı reddetti

Türkiye'de meydana gelen deprem felaketleri sonrası birçok ülke yardıma koştu. Bu ülkelerden birisi de Asya ülkesi Çin oldu. Mısırlı gazeteci Sabır Meşhur, Çinli arama kurtarma ekibiyle ilgili şok eden açıklamalar yaptı.

2023-02-22 14:29:23
1

Türkiye'de meydana gelen deprem felaketleri sonrası birçok ülke yardıma koştu. Bu ülkelerden birisi de Asya ülkesi Çin oldu. Mısırlı gazeteci Sabır Meşhur, Çinli arama kurtarma ekibiyle ilgili şok eden açıklamalar yaptı.

3

Sabır Meşhur, Çinli arama kurtarma ekiplerinin afet bölgesinde sinsi bir propaganda yürüttüğünü ve skandal adımlara imza attığını öne sürdü. İşte Meşhur'un şaşkına çeviren o sözleri...

4

Çin enkaz altında kalan Türkleri kurtarmayı 24 saat boyunca reddetti. Çin hükümeti, Hong Kong'dan gelen ekibe Çin'den gelen yeni ekibi bekleme talimatı verdi.

5

Geldiklerinde bir tören yaptılar. İnsanlar enkazdan ölürken milli marş söylediler. Bu töreni hiçbir ülke yapmadı. İnsanlar ölümle yüz yüzeydi.

6

Ama Çin tam dört gün sonra ekiplerini bölgeye yolladı. Hong Kong acil durum hizmetleri 9 Şubat'ta Adana'ya geldi. Ama 24 saat bulundukları yerde kaldılar. Çünkü Çin hükümeti onlara beklemeleri gerektiğini söyledi.

7

Hiçbir şekilde hareket etmemeleri talimatını verdi. 10 Şubat'ta Çin'den gelen ekiple birleşen Hong Kong acil durum hizmetleri bir bayrak çekme töreni yaptılar ve marş söylediler.

8

Yayınladıkları fotoğraflarda hep kendilerine çadır kurma işleri ile uğraştıkları görülüyor. Birçoğunun kıyafetleri ise tertemiz. Bu tam bir skandaldır. Çinlilerin skandalı bunlarla sınırlı değil.

9

Türkiye ve Güney Kore ortaklığıyla yapılan Çanakkale Köprüsü'nü kendilerinin yaptıklarını öne sürerek depremde zarar görmediğini yazdılar.

10

Çanakkale Köprüsü'nün deprem bölgesiyle bir alakası olmamasına rağmen bunu yapıyorlar. Yapan ise Çinli bir hükümet yetkilisi. Çinliler bu konuda yalanlar söylediler.

11

Biz çalışmadıklarını söylemiyoruz. Çinli ekip tabii ki çalışıyorlardı. Bu işin doğasıdır. Ama enkaz üzerine bayrak dikmenin nasıl bir mantık olduğunu anlamak mümkün değil.

12

Türk bayrağını da aşağıya alan bir fotoğraf paylaştılar. Son derece edepsiz bir harekettir bu. Türk bayrağını da diken de yine bu Çinliler... Enkaz altında kalan şahısları kurtarmak için birçok ülke çalışmalara katıldı. Bu zor iş kabul ama hiçbir ülke enkaz üzerine bayrak dikmedi. Bu neyin mesajı?

13

Maskaralıklarına ise Kapalıçarşı'da devam ettiler. 24 saat boyunca insanların ölümüne sebep oldular. Bir de gidip Kapalıçarşı'da kendilerini alkışlattılar.

14

Sabır Meşhur'un iddiaları gündem olurken akıllara deprem bölgesindeki vatandaşlara hükümeti kötülemeleri için rüşvet teklif ettiği öne sürülen Çin Devlet televizyonu muhabirleri geldi.