AKİT MENÜ

Gündem

ABD ve İsrail Türkiye'nin hemen dibinde harekete geçti! Helikopterler havalandı, tanklar ilerlemeye başladı

Türkiye deprem felaketi ile boğuşurken yanıbaşımızda sinsi adımlar atılmaya devam ediliyor. Son gelişmeye göre 3 ülke harekete geçti.

2023-02-24 15:31:49
1

Türkiye deprem felaketi ile boğuşurken yanıbaşımızda sinsi adımlar atılmaya devam ediliyor. Son gelişmeye göre 3 ülke harekete geçti.

2

Türkiye'nin hemen sınır hattında son 20 günde çeşitli tatbikatlara imza atılıyor.

3

Son olarak ABD, İsrail ve Yunanistan askeri piyadeleri Batı Trakya’da ortak tatbikat gerçekleştirdi.

4

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İsrail, Yunanistan ve ABD kara kuvvetlerinin birden fazla senaryonun simüle edildiği ortak askeri tatbikatının tamamlandığı belirtildi.

5

Açıklamada, tatbikatın askeri yeniliklere ve uluslararası profesyonel diyaloğu yönetmeye odaklanılarak kalabalık mahallelerde çatışmalar, savaş sırasında lojistik ikmal, gece savaşları, mühendislik yetenekleri, topçu ve sınır koruması dahil çeşitli alanları kapsadığı aktarıldı.

6

Tatbikatın bölgesel tehditlerle başa çıkma ve bunlarla mücadele etme noktasında yetenekleri geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla ordular arasındaki ilişkilerde temel ve önemli bir mekanizmayı temsil ettiği belirtildi.

7

İsrail’in Atina’daki askeri ataşesi Tal Wallenberg de tatbikatın, Yunan Kara Kuvvetleri ile önemli ilişki ve işbirliğinin sürdürülmesinin bir yansıması olduğunu kaydetti.

8

Uzman isimler tatbikatların Yunanistan'ın Mart ayında karasularını 12 mile çıkarma adımı sonrası yaşanması muhtemel olayların provası olduğunu ifade ediyor.