AKİT MENÜ

Gıda

Bu besinler kemikleri demir gibi yapıyor! Adeta gündem oldular...

Besinler arasında kemik sağlığına çok faydalı olanlar bulunuyor. Kalsiyum içeren bu besinlerin hiçbir zararı yok. Peki sapasağlam kemik sistemi için ne tüketilmeli? İşte yanıtı...

2023-03-07 09:32:01
2

Besinler arasında kemik sağlığına çok faydalı olanlar bulunuyor. Kalsiyum içeren bu besinlerin hiçbir zararı yok. Peki sapasağlam kemik sistemi için ne tüketilmeli? İşte yanıtı...

3

Kemik sağlığını güçlendirmek tükettiğimiz besinlerle alakalı. Tatlı patates içerisinde bulunan magnezyum ve potasyum sağlığı koruyor. Peki sapasağlam kas sistemi için ne tüketilmeli? İşte yanıtı...

4

Bok Choy adı ile de bilinen Çin lahanası, beslenmenize kalsiyum eklemenin en iyi yollarından biri. Ayrıca bu yeşil yapraklı sebzeler, kemik oluşumunu destekleyen K vitamini kaynakları arasında yer alıyor.

5

Tatlı patatesler, kemik sağlığı için iki önemli besin maddesi olan hem magnezyum hem de potasyum yönünden zengindir. Diyetisyen Elizabeth Ann Shaw, "Magnezyum D vitaminini aktive eder , bu nedenle düşük seviyeler kemik sağlığını etkileyebilir" diyor. Shaw, ayrıca potasyumun, vücuttaki kalsiyumun kemiklerden kaçmasına neden olan asitleri nötralize etmeye de yardımcı olduğunu da belirtti.

6

Lezzetiyle de tüm dünyanın favorisi olan bu meyve; zengin bir polifonel ve C vitamini kaynağıdır. Araştırmalar, yaban mersininde bulunan polifenollerin, osteoartritten kaynaklanan eklem ağrısını azaltabileceğini öne sürüyor. Ayrıca bir avuç yaban mersini, kolajen üretimi için ihtiyaç duyulan günlük C vitamini ihtiyacının 'sını karşılayabiliyor.

7

Süt ürünleri tüketmeyenler için en iyi alternatiflerden biri olan tofu; sadece yarım fincanı ile günlük kalsiyum ihtiyacınızın neredeyse yarısını karşılar. Ayrıca soya tüketiminin eklem ağrısını azaltacağına dair araştırmalar da mevcut.

8

Diyetisyen Amy Gorin, potasyum ve magnezyumun yanı sıra K vitamini içeren kuru eriğin faydasına değindi. Osteoporosis International dergisinde yapılan araştırmalar, günde beş ila altı kuru erik yemenin, her gün kemik kaybını önlemeye yardımcı olabileceğini gösterdi.