AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Teröristlere karşı muhteşem sistem!

Güvenlik güçlerinin kullandığı zırhlı araçlar, tahribatı azaltmak için yüksek teknolojili yeni sistem ile kaplanacak.

2016-02-03 01:10:02
2

Güvenlik güçlerinin kullandığı zırhlı araçlar, tahribatı azaltmak için yüksek teknolojili yeni sistem ile kaplanacak.

3

Savunma Sanayi Müsteşarlığı, sistem için firmalardan teklif istedi.

4

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), terör örgütünün zırhlı araçlara yönelik bombalı hain saldırılarına karşı, 'Güç Emici Kafes Sistemi' projesini devreye sokuyor.

5

Terörle mücadelede kullanılan araçların, başta alt gövde olmak üzere tüm bölümlerinin özel alaşımlı yeni bir kafesle kaplanmasından oluşan sistem, yola döşenen ve aracın geçişi sırasında patlatılan El Yapımı Patlayıcıların (EYP) tahrip gücünün, tek noktada yoğunlaşmasını engelleyecek.

6

Böylece, patlama ile oluşan basınç ve yüksek ısı, tek nokta yerine daha geniş satıha yayılarak zırhın delinmesi önlenecek ve bombanın etkisi en aza indirilecek.

7

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, terörle mücadelede kullandıkları zırhlı araçlar ve zırhlı personel taşıyıcıların (ZPT) tümüne uygulanacak olan proje, terör örgütünün uzaktan kumandalı kalleş yol tuzaklarının, şehit ve yaralı vermeden atlatılmasını sağlayacak.

8

Bakanlar Kurulu'nda alınan karar doğrultusunda harekete geçen SSM, savunma sanayi alanında Türkiye'nin en güçlü markaları olan BMC, OTOKAR, Roketsan, Nurol ve FNSS firmalarına davette bulunarak teklif vermelerini istedi.

9

10

PKK'NIN KESKİN NİŞANCILARINI BORA AVLIYOR - Türkiye'nin ilk milli keskin nişancı tüfeği JMK Bora-12, 2014 yılından bu yana aktif olarak kullanılıyor.

11

Türkiye'nin ilk milli keskin nişancı tüfeği JMK Bora-12, yurt dışında girdiği birçok testi başarıyla tamamladı.

12

Jandarmanın operasyonel birliklerince de kullanılmaya başlayan tüfeklere, yurt dışından yoğun ilgi gösteriliyor. Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı Özel Operasyon Taburundaki keskin nişancılar, milli keskin nişancı tüfeği Bora-12 ile hedefi 12'den vuruyor.

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22