AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Sahurda ne yapabilirim? Sahurda ne yenir: 15 dakikadan az sürede, hemen hazırlanacak ilginç tarifler! Zahmetsiz

Siz de "Sahurda ne yapabilirim?" diyenlerden misiniz? İşte sahurda kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli sahur tarifleri. Sahur için sadece yarım saatiniz mi var? O zaman tariflerimize göz atarak hem lezzetli hem de tok tutan, susatmayan tariflerimizi deneyebilirsiniz... Şimdiden afiyet olsun

2

Siz de "Sahurda ne yapabilirim?" diyenlerden misiniz? İşte sahurda kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli sahur tarifleri. Sahur için sadece yarım saatiniz mi var? O zaman tariflerimize göz atarak hem lezzetli hem de tok tutan, susatmayan tariflerimizi deneyebilirsiniz... Şimdiden afiyet olsun

3

Oruç tutanların önem verdiği konuların başında sağlıklı ve pratik bir sahur menüsü hazırlamak geliyor. Sahurun kolay ve zahmetsiz menüleri ev hanımları için kurtarıcıdır. Sahurda uzun süre tok tutacak ve gün boyu susatmayacak yiyecekler Ramazan boyunca mutfağımızda olsun isteriz. Sahurda yenen besinler gün içerisinde açlık ve susuzluk durumunu belirliyor. Gün içinde fazla acıkmamak, susamamak için de besin değeri yüksek ürünler tercih edilmesi gerekiyor. Sahur sofralarında lifli gıdalar, protein bakımından zengin ürünler tercih edilebilir. Ayrıca iftardan sahura kadar bol bol su içilmesi de önem arz ediyor. Sizler için, sahurda uyku düzeninizi sarsmayacak, mutfakta sizi oyalamayacak ve gün boyu tok tutacak sağlıklı yiyecek tarifleri sunuyoruz.

4

Zeytinli tavuk salatası tarifi- Malzemeler; * 2 tavuk göğsü l1 kase yeşil zeytin, * 7-8 kuru domates lKuru tatlı biber, * Bir avuç ceviz l1 bağ roka l1 fincan zeytinyağı l2 yemek kaşığı nar ekşisi, * 1 greyfurt l1 limon l1 çay kaşığı tuz, Zeytinli tavuk salatası tarifi nasıl yapılır? Tavuk göğsünü haşlayıp didikleyelim. Kuru domates ve biberleri sıcak suyla yumuşayana kadar ıslatalım ve doğrayalım. Rokayı ellerimizle iri iri doğrayalım. Greyfurtu soyup doğrayalım. Yeşil zeytinin çekirdeklerini çıkartalım Limon suyunu sıkalım. Bütün malzemeyi karıştırıp önce nar ekşisi , tuz ve limon suyuyla harmanlayalım. Ardından zeytinyağını ilave edelim. Servise hazırdır.

5

Türk mutfağının efsane lezzeti: Çılbır tarifi! Malzemeler: 4 adet yumurta, 1 litre su, 1 yemek kaşığı tuz, 2 diş sarımsak (ezilmiş), 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber, 1 yemek kaşığı pul biber, 2 yemek kaşığı sirke, Taze nane yaprakları, Yapılışı: Bir tencereye suyu ve tuzu koyun ve kaynatın. Kaynayan suya sirkeyi ekleyin. Yumurtaları ayrı bir kaseye kırın. Su kaynarken, yumurtaları tek tek tencereye kırın ve 3-4 dakika kadar pişirin. Pişirme işlemi bittikten sonra, bir kaşık yardımıyla yumurtaları tencereden alın ve servis tabağına yerleştirin. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Sarımsağı ve pul biberi tavaya ekleyin ve kısık ateşte 1-2 dakika kavurun. Yumurtaların üzerine tereyağı sosunu gezdirin. Son olarak, toz kırmızı biber ve taze nane yaprakları ile süsleyin ve sıcak servis yapın.

6

PATATESLİ KEK NASIL YAPILIR? Malzemeler; 2 adet yumurta, 2 adet orta boy patates, 1 tutam maydanoz, 1 tutam dereotu (arzuya göre), 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay bardağı süt ya da yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı mısır unu, 1,5 çay bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 küçük kase kaşar peyniri, 5 çay kaşığı pul biber, 5 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, YAPILIŞI Derin bir kapta yumurta, süt, yağ, tuz, karabiber, pul biber, un, karbonat ve kabartma tozunu karıştırın. Dilimlediğiniz patatesleri, dereotunu ve maydanozu ekleyin.

7

Kabak Şayan Tarifi Malzemeler: 3 orta boy kabak, 1 orta boy soğan, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay bardağı pirinç, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, Tuz, Karabiber, Su, Hazırlanışı: Kabakları yıkayın ve kabuklarını soyun. Kabakları dilimleyin ve ortadan ikiye kesin. Kabakların çekirdeklerini çıkarın. Soğanı soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Pirinci bir süzgeçte yıkayın ve süzgeçte bekletin. Tencereye sıvı yağı koyun ve kızdırın. Soğanları ekleyin ve kavurun. Kabakları da tencereye ekleyin ve karıştırın. Pirinci de tencereye ekleyin ve karıştırın. Domates salçasını, kırmızı biberi, tuzu ve karabiberi de tencereye ekleyin. Kabakların üzerini kaplayacak kadar suyu da tencereye ilave edin. Karışımı bir kez karıştırın ve kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişirmeye bırakın. Kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Pişen kabak şayanı servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.