AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Buzdolabına koyarsanız zehire dönüşüyor: İşte içindeki sinsi tehlike belli oldu! Aman dikkat, şokunu yaşamayın

Bazı gıdaların buzdolabına konulduğunda hastalığa neden olduğunu öğreniyor muydunuz? Peki, bu gıdalar nelerdir? İşte dinleyince çok donakalacağınız buzdolabına girince hastalıklara neden olan gıdalar…

2023-04-06 16:35:03
1

Bazı gıdaların buzdolabına konulduğunda hastalığa neden olduğunu öğreniyor muydunuz? Peki, bu gıdalar nelerdir? İşte dinleyince çok donakalacağınız buzdolabına girince hastalıklara neden olan gıdalar…

2

İnsan yaşamı için önemli olan vitamin ve mineralleri içeren besinleri yemek kadar saklamak da önemli. Bazı besinler oda sıcaklığında yer alması gerekirken bazı besinlerin de buzdolabı gibi soğuk ortamlarda muhafaza edilmesi gerekiyor. Bu besinler buzdolabına konulduğunda içindeki sinsi tehlike ortaya çıkıyor. Peki buzdolabına koyulmaması gereken besinler nelerdir?

3

TATLILAR- Bal, reçel ve çikolata gibi tatlı gıdalar buzdolabında organik özelliklerini yitirerek tatlarının yanı gizeme reçel ve balın sıvılığı da bozulur.

4

KAHVE- Buzdolabının soğuk ve nemi kahvenin hem lezzetini hem de görüntüsünü bozar.

5

PATATES- Emilimi yüksek bir gıda olan patetes durduğu civarın kokusu ile tadı değişir. Buzdolabında bir günde fazla kalan patates bozulur fakat görüntüsü aynı kaldığından fark edemeyiz. Ancak pişirilen patates bağırsak hastalıklarının yaşanmasına sebebiyet verebilir.

6

SARIMSAK- Antibakteriyel tesire sahip sarımsak yalnızca 2 gün süresince buzdolabında kaldığında bakteri üretir.

7

DOMATES- Yıllardır herkesin yanlış bildiği bilgilerden biri domatesin bozulmaması için buzdolabıya konulması gerektiğidir. Gerçeğinde domates buzdolabıya konulunca organik yapısı soğuk havadan dolayı bozulur. Kabukları kırışan domates bakteri oluşturmaya başlar ve harcanan bu domatesler sindirim hastalıklarına neden olur.