AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Her gün bir fincan için hayalinizdeki kiloya kavuşun

Kilo problemi yaşayanların pek çoğu fazlalıklarından hızla kurtulmayı arzu ediyor. Bu sebeple metabolizmayı hızlandıran çaylar, tohumlar, bitkiler sık sık araştırılıyor. İşte, ideal kilonuza ulaşmanıza yardım edecek o formül...

2023-04-15 05:47:38
2

Kilo problemi yaşayanların pek çoğu fazlalıklarından hızla kurtulmayı arzu ediyor. Bu sebeple metabolizmayı hızlandıran çaylar, tohumlar, bitkiler sık sık araştırılıyor. İşte, ideal kilonuza ulaşmanıza yardım edecek o formül...

3

Herkes sağlıklı ve fit bir görünüme sahip olmak ister. Kilo vermek ise uzun bir maratondur. Kalori kısıtlaması ve düzenli sporla en inatçı kilolardan dahi kurtulmak mümkün... İdeal kilo maratonunda metabolizmayı hızlandıran sular, çaylar ya da karışımlar ise sık sık araştırılıyor. Uzmanlar, bilimsel olarak pek çok faydası kanıtlanmış olan beyaz çayın ölçülü tüketilmesi halinde kilo vermeye yardımcı olacağını belirtiyor.

4

Beyaz çay nedir? Beyaz çay; Camellia sinensis bitkisinin tohumları ve yapraklarından üretilmektir. Hoş kokulu bu çayın en önemli özelliği ise metabolizmayı hızlandırması...

5

Beyaz çayın faydaları nelerdir?

6

Antioksidanlar yönünden zengin olan beyaz çay bedeninizin yıllara meydan okumasına yardımcı olur. Beyaz çay içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Beyaz çay ayrıca kötü kolesterolü düşürür.

7

Polifenoller yönünden zengin olan beyaz çay kalp ve damar sağlığını korur. Yapılan bilimsel çalışmalar beyaz çayın birçok kanser türüne karşı koruyucu olduğunu kanıtlamıştır. Beyaz çay florür, kateşin ve tanen kaynağıdır. Yapılan bilimsel çalışmalar bu bileşiklerin plaklara neden olan bakterilere karşı savaştığını ortaya koymuştur.

8

Beyaz çay içerdiği bileşikler sayesinde osteoporoz sorununun yaşanmasını en aza indirir. Beyaz çay ölçülü ve düzenli tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırır. Beyaz çay içerdiği bileşikler sayesinde Alzheimer gibi hastalıklara karşı koruyucudur.

9

Beyaz çay nasıl demlenir?

10

Malzemeler: 1 bardak sıcak su, 1 yemek kaşığı beyaz çay

11

Suyu kaynattıktan sonra bir bardağa alın. Sıcak suyun içerisine beyaz çayı ilave edin. Çayınızın 4-5 dakika demlenmesini bekleyin. Çayınızı süzdükten sonra afiyetle içebilirsiniz. Arzu ederseniz çayınızı bal ve limonla tatlandırabilirsiniz. Günde iki fincandan fazla bitki çayı tüketmemeniz son derece önemlidir.