Gıda
Raporda neler var neler! En kirli ve temiz gıdalar açıklandı
Çevresel Çalışma Grubu (EWG) birçok gıda numunesini inceleyerek pestisit miktarlarını ölçüyor ve sınıflandırma yapıyor.
Gıda
Çevresel Çalışma Grubu (EWG) birçok gıda numunesini inceleyerek pestisit miktarlarını ölçüyor ve sınıflandırma yapıyor.
Çevresel Çalışma Grubu (EWG) birçok gıda numunesini inceleyerek pestisit miktarlarını ölçüyor ve sınıflandırma yapıyor.
2023 kılavuzunda, 46 meyve ve sebzenin 46 bin 569 örneğinden elde edilen verileri içeren bir analiz yayınladı.
İşte en kirli ve en temiz gıdalar: EN KİRLİ 12 GIDA
Çilek
Ispanak
Lahana
Karalahana
Hardal Yeşillikleri
Şeftali
Armut
Nektarin
Elmalar
Üzüm
Dolmalık
Acı Biber
Kirazlar
Yaban Mersini
Yeşil Fasulye.
EN TEMİZ 15 GIDA Havuç,
Karpuz
Tatlı Patates
Mangolar
Mantarlar,
Kivi,
Tatlı Kavun
Kuşkonmaz
Bezelye
Papatya
Soğan
Ananas
Tatlı Mısır
Avokado.
PESTİSİT NEDİR Pestisitler endüstriyel tarımda yetiştirilen ürünler için zararlı olabilecek böcek, ot gibi canlılar ile hastalık etmenlerine karşı, koruma amaçlı kullanılan kimyasal maddeler veya mikroorganizmalardır. Genel olarak kalıcı, biyobirikimli ve toksik etkileri olan bu maddeler insan sağlığı üzerine akut ve uzun süreli etkilere neden olabilmektedir.
GIDALARDAN PESTİSİTİ AZALTMANIN YOLLARI: - Yıkama - Kabuk soyma - Isıl işlemlere maruz bırakmak - Doğru muhafaza etmek.