AKİT MENÜ

Gündem

Erdoğan'ın oyunu yüzde 45.9 olarak duyuran Optimar'dan olay açıklama: O anketi hemen çöpe atın

Türkiye'deki seçimlere ilişkin yaptığı başarılı anketlerle tanınan Optimar'ın Başkanı Hilmi Taşdemir'den olay bir açıklama geldi.

2023-04-18 10:40:52
1

Türkiye'deki seçimlere ilişkin yaptığı başarılı anketlerle tanınan Optimar'ın Başkanı Hilmi Taşdemir'den olay bir açıklama geldi.

2

Bilindiği üzere Optimar Araştırma geçtiğimiz günlerde son anketi kamuoyu ile paylaşmıştı. Abdülkadir Selvi'nin köşesinden duyurduğu ankette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk sırada yer aldı.

3

Selvi'nin aktardığı sonuçlara göre, ankete katılanların yüzde 45.9’u Erdoğan yanıtını verdi.

4

Kılıçdaroğlu diyenlerin oranı ise yüzde 43.9 çıktı.

5

Muharrem İnce diyenler yüzde 8.3 oldu.

6

Sinan Oğan’a destek yüzde 1.7 çıkıyor.

7

Son anket bu şekilde masada dururken Optimar Başkanı Hilmi Taşdemir, 24 TV'de araştırma metotlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

8

Hilmi Taşdemir yaptığı açıklamada, "Araştırma yöntemleri açısında kurallara uyuyorsanız, anketi de bu yönde yapıyorsak bilimsel olarak yapılan bir anketin sonuçlarında bazı hususların değişilmez olması esastır. Şimdi Türkiye geneline projeksiyon tutmak için seçmelerle bu çalışmaları yapıyoruz.

9

Soruların yansız olarak sorulması lazım. Herkesi temsil edecek sorular olması lazım. Anketi kimin finanse ettiğini de açıklamak gerekiyor.

10

Nerelerde ve kiminle yaptığımızı da kamuoyuna açıklamak zorunda oluyoruz. Çıkan sonuçlar açısından olmazsa olmaz detaylar var.

12

Türkiye'de bir anket Erdoğan'ın önünde çıkıyorsa o anketi çöpe atın. Öyle bir sonuç şu ana kadar biz hiç almadık. 2014-2018 seçimlerinde en iyi anket bilen isimlerden birisiyim. Sonuç olarak bilimsel olarak bu ülkede bir araştırma yapıyorsanız, Erdoğan'ın önünde çıkan hiçbir ankete inanmamanız gerekiyor" dedi.