AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Bayraktar Kızılelma oraya gitmek için havalandı! Milyonlar ilk kez görecek

Türkiye'nin insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma havalanarak harekete geçti.

2023-04-25 14:54:20
1

Türkiye'nin insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma havalanarak harekete geçti.

2

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, uçuş test kampanyası kapsamında önemli bir aşamayı daha geçti.

3

Bayraktar Kızılelma, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde gerçekleştirdiği 9'uncu ve 10'uncu uçuş testlerinde, Bayraktar Akıncı TİHA ile kol uçuşu icra etti.

4

Test kapsamında bir insansız savaş uçağı ile bir insansız hava aracının kol uçuşu icra etmesiyle bir ilk yaşandı. Böylece Baykar'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği, yüksek teknolojiye sahip insansız platformların uyumu ve potansiyel etkisi bir kez daha ortaya kondu.

5

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu uçuşun dünya havacılık tarihinde bir ilk olduğunu vurgulayarak "Bir Taarruzi İHA ve bir İnsansız Savaş Uçağı yakın kol uçuşunda otonom bir şekilde uçtu" ifadelerini kullandı.

6

Daha sonra Bayraktar KIZILELMA, AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nin de bulunduğu Tekirdağ’daki Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’ndan, TEKNOFEST 2023 çerçvesinde sergilenmek üzere Atatürk Havalimanı’na havalandı.

7

Çorlu Atatürk Havalimanı’ndan saat 12:32’de uçuşa başlayan Bayraktar KIZILELMA, İstanbul Atatürk Havalimanı üzerinde iki kez alçak irtifa selamlama geçişi yaptıktan sonra saat 13:09’da başarıyla indi.

8

Bu uçuş ile Bayraktar KIZILELMA ilk kez test uçuşlarının yapıldığı havalimanından başka bir havaalanına uçarak intikal etti.

10

Kızılelma'yı Teknofest'te milyonlar görme imkanı bulacak.