AKİT MENÜ

Siyaset

Çakma ülkücü İYİ Parti'nin geldiği son nokta: HDP adayımıza oy vermek zorunda

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklandı.

2023-04-29 09:39:24
1

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklandı.

2

7'li koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na ise PKK'nın yanı sıra HDP'den de destekler gelmeye devam ediyor.

4

Daha önce PKK'nın sözde elebaşları birçok kez Kılıçdaroğlu'na destek açıklamasında bulunmuş ve teröristbaşı Apo'ya özgürlük, özerklik ve sınır ötesi operasyonların durması umuduyla, seçimlerde Kılıçdaroğlu'na oy vereceklerini açıklamıştı.

5

PKK'nın siyasi ayağı HDP'den de Kılıçdaroğlu'na açıktan destek açıklaması geldi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini söyleyerek, "Tek adam rejimini sonlandırma noktasında Kılıçdaroğlu ile hedeflerimiz örtüşüyor. Bu nedenle Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı verdik." ifadelerini kullandı.

6

Ensonhaber'in YouTube kanalında İlker Koç'un sunduğu programın canlı yayın İyi Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta oldu. Moderatör İlker Koç, Erhan Usta'ya "HDP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu sordu.

7

HDP ile resmi bir ittifaklarının olmadığını belirten Erhan Usta şu ifadeleri kullandı:

8

Biz Millet İttifakı 6 siyasi partiden oluşuyoruz ve bu ittifakların içerisinde HDP yok. Resmi-gayriresmi bizim ittifakımızda HDP yok. HDP o zaman neden Millet İttifakı’nın adayını destekliyor diye düşünülebilir, çünkü desteklemezlerse yapabilecekleri başka bir şey yok. İşsizlik, adalet sorunu, ekonomi bunlar Türkiye’de yaşayan herkesin sorunu. Dolayısıyla HDP, Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyorum ya da desteklemiyorum dese de en güçlü aday Kılıçdaroğlu’nu desteklemek zorundalar.

9

"HDP kazanabileceğine inansa Kılıçdaroğlu’nu destekler mi?" diye soran Usta şöyle devam etti: Kazanma ihtimali olmadığı ortada onun için iktidar değişmesi için en güçlü adayı destekliyor. Millet İttifakı seçimi kazanırsa bakanlık verilecek diyor böyle bir şey. Biz HDP ile resmi- gayri resmi ilişki içerisinde değiliz.