AKİT MENÜ

Gündem

Emekli asker açıkladı! 'Onlar aldı, biz de niye Bayraktar TB2 SİHA yok?' deyip Türkiye'nin kapısını çaldılar

Emekli Tuğgeneral Özgür Tör, Bayraktar TB2 SİHA için son olarak Türkiye'nin kapısını çalan ülkeyle ilgili çarpıcı bir detayı paylaştı.

2023-04-29 14:59:16
1

Emekli Tuğgeneral Özgür Tör, Bayraktar TB2 SİHA için son olarak Türkiye'nin kapısını çalan ülkeyle ilgili çarpıcı bir detayı paylaştı.

2

Romanya Savunma Bakanlığı, Türk savunma sanayii firması Baykar ile Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı (SİHA) tedariki için 321 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı. Romanya Savunma Bakanlığı’nın geçtiğimiz Ağustos ayında Baykar’dan yaklaşık 300 milyon dolar değerinde 3 sistem Bayraktar TB2 insansız hava aracı satın alma niyetini açıklamasının ardından gelen bu hamle, parlamentonun onayını bekliyor.

3

Konuyla ilgili olarak Romanya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Satın alınacak İHA sistemleri, Romanya Kara Kuvvetleri için tasarlanacak. Her bir sistem hedef angajman kabiliyetine sahip altı hava platformu (toplam 18 insansız hava aracı) içermektedir. Program aynı zamanda başlangıç lojistik destek paketi, gerekli eğitim ve teçhizatın satın alınmasını da içeriyor,” ifadelerine yer verildi.

4

Emekli korgeneral Erdoğan Karakuş ile emekli tuğgeneral Özgür Tör, Haber Global ekranlarında TB2 SİHA'larla ilgili konuştu.

5

İlk olarak sözü olan emekli korgeneral Erdoğan Karakuş, "Romanya'ya SİHA satmamız fevkalade önemli. NATO ülkeleri gözetleme açısından Rusya'dan çok rahatsızlar.

6

NATO ülkeleri Rusya'da Ukrayna'da durdurulamazsa mutlaka ve mutlaka o bölgelere de harekat icra edeceği konusunda düşünce halindeler

7

Bu karışıklık içerisinde Türk SİHA'larının ne kadar başarılı olduklarını gören NATO ülkeleri de bu anlamda TB2 tedarik etmek istiyor. Bu büyük başarıdır" dedi.

8

Emekli Tuğgeneral Özgür Tör ise " İki farklı görüşü belirtmek istiyorum. Rus tehdidine karşı orada bir kümelenme var. Bu Rus etkisidir. Alan hemen yanındaki komşu ülkeye sirayet ediyor.

9

Oradaki ülkeler 'Onlar aldı bizde Türk SİHA'sı alalım' diyor. İhracattaki domino etkisi bu herhalde. Bir tarafa satınca diğer tarafta o kazanımı elde etmek istiyor

10

'Bizde de o yetenek olsun' diye bunu yapıyorlar. Bizim SİHA'ların küçük ve kompakt olması radar anlamında önemli bir artısı doğuyor" dedi.