AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

O ülkeden Yunanistan'a F-35 telkini: Türkiye'deki seçimleri bekleyin

Yunanistan'a savaş uçağı verilmesi konusunda Türkiye'deki seçimlerin beklendiği ortaya çıktı.

2023-04-29 19:11:05
1

Yunanistan'a savaş uçağı verilmesi konusunda Türkiye'deki seçimlerin beklendiği ortaya çıktı.

2

Yunan devlet televizyonu ERT'ye göre ABD Dışişleri Bakanlığı, askeri teçhizat fazlasından dolayı Yunanistan'a iki C-130 tipi nakliye uçağının uygun fiyata tedarik edilmesini onayladı.

3

Haberde, bu uçaklardan iki adet de yenisinin satın alınmasına ilişkin anlaşmanın kısa sürede açıklanmasının beklendiği belirtildi.

4

Batı Trakya'daki Dedeağaç'ı adeta bir üsse çeviren ABD'nin, F-35'lerle ilgili olarak da "Türkiye'de seçimlerin hemen ardından resmi süreci başlatmak için Kongre'de gerekli olan dört imzadan sonuncusunun da atılması bekleniyor" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

5

Amerikalıların talebin kabul mektubunu göndermesi ve Yunanistan'ın 2028'de ilk uçağı teslim almaya başlaması hedefiyle ilgili müzakerelerin başlaması hedefleniyor.

6

Öte yandan, Yunanistan'ın silah sistemlerini yenilemek için ABD hükümetinden 2 milyar doların üzerinde kredi veya kredi garantileri şeklinde ek bir mali yardım paketi alması bekleniyor.

9

Bu bağlamda, S-300'lerin Ukrayna'ya göndermesine karşılık olarak da Yunanistan'a Patriot'ların verilmesi olasılığının konuşulduğu ifade edildi.