AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Öksürüğe iyi gelen göğüsü yumuşatan tarif! Öksürük için: 'yok artık' dedirten bir yeni formül! Siz de yapın

Mevsim geçişlerinde ve kış aylarında yediden yetmişe herkesin kabusu soğuk algınlığı ve öksürük nöbetleridir. Özellikle çocuklu aileler bu problem için kuru ve balgamlı öksürüğü en çabuk ne keser sorusuyla şifa arayışına giriyor. Evde öksürüğe ne iyi gelir, evde tedavi ile öksürük nasıl geçer sorularına yanıt veriyoruz.

2

Mevsim geçişlerinde ve kış aylarında yediden yetmişe herkesin kabusu soğuk algınlığı ve öksürük nöbetleridir. Özellikle çocuklu aileler bu problem için kuru ve balgamlı öksürüğü en çabuk ne keser sorusuyla şifa arayışına giriyor. Evde öksürüğe ne iyi gelir, evde tedavi ile öksürük nasıl geçer sorularına yanıt veriyoruz.

3

Öksürük özellikle kış aylarında ve yaza giriş dönemlerinde gribal hastalıkların belirtileri arasında yer alsa da bakteri ve virüslerin etkisi ile kuru öksürük olarak da ortaya çıkabilir. Eğer öksürükle beraber boğazda balgam (tıpta mukus olarak da bilinir) bulunmuyorsa, buna kuru öksürük denir. Tozlu, havasız ortamlarda bulunmak ve sigara dumanına maruz kalmak da kuru öksürüğü tetikleyebilir.

4

ÖKSÜRÜK NEDENLERİ NELERDİR? Kuru öksürük oldukça rahatsız edici olabilir. Genellikle kış aylarında veya soğuk havalarda ortaya çıkar. Kuru öksürüğün en çok bilinen nedenleri arasında virüsler sebebiyle oluşan solunum yolu enfeksiyonları gelir.

5

Diğer sebepler arasında ise alerji, havada bulunan ve boğazı irrite edebilecek partiküller ve uzun süre kuru hava solumak bulunur. Bazı ilaçların yan etkileri de kuru öksürüğe sebep olabilir. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19’un semptomlarından birisi de kuru öksürüktür.

6

Öksürüğe İyi Gelen Göğüsü Yumuşatan Tarif Tarifi İçin Malzemeler; 1 adet orta boy elma 15-20 adet karanfil 2 su bardağı su

7

Öksürüğe İyi Gelen Göğüsü Yumuşatan Tarif Tarifi Nasıl Yapılır? 1 adet orta boy elmayı yıkayıp karanfilleri sıra sıra küçük aralıklarla elmanın üzerine saplayın. Karanfil sapladığınız elmayı küçük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar yani yaklaşık 2 su bardağı su ekleyin. Tencerenin ağzını kapatıp elmayı pişmeye bırakın. Ara ara kontrol edin taşmasın. Elma yumuşayınca pişmiştir. Altını kapatın kapağını açmadan 15 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Daha sonra elmanın üzerindeki karanfilleri çıkarın ve elmayı yiyin. Suyunu da ılıktan biraz sıcakken için. Öksürüğe çok iyi geliyor. Çocuklarınıza da yapabilirsiniz. 1 yaşından büyükler içerken 1 çay kaşığı bal da eklenebilir. Afiyet şifa olsun.