AKİT MENÜ

Kadın - Aile

İştahı süratle kesiyor: Hızla zayıflamayı sağlıyor! Eşi benzeri görülmemiş, iştaha karşı karışım

Diyet yapmanın en zor yanlarından biri iştah sorunlarıdır. İlk günlerde ortaya çıkan halsizlik ve yorgunluk beraberinde açlık krizlerini de getirir. Uzmanların açıklamalarına göre, iştahı kesen besinler hızla zayıflamaya yardımcı oluyor. İşte iştahı kapatan ve kilo vermeyi hızlandıran süper besinler

2

Diyet yapmanın en zor yanlarından biri iştah sorunlarıdır. İlk günlerde ortaya çıkan halsizlik ve yorgunluk beraberinde açlık krizlerini de getirir. Uzmanların açıklamalarına göre, iştahı kesen besinler hızla zayıflamaya yardımcı oluyor. İşte iştahı kapatan ve kilo vermeyi hızlandıran süper besinler

4

TARÇIN: İştahı bastırarak kişiyi uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Özellikle tatlı krizlerinin önüne geçmede oldukça etkilidir. Anti bakteriyel özellikler taşıyan tarçın sindirimi zorlaştıran bakterilerden de kurtulmanızı sağlar.

5

Japon araştırıcılar tarafından yürütülen klinik çalışmalarda kırmızı biberin iştahı baskıladığı, toplam alınan besin miktarında azalmayı sağladığı ve metabolizmayı hızlandırdığı gözlemlenmiştir.

6

Yulaf ezmesi- Karbonhidrat ağırlıklı olmasına rağmen içinde bolca potasyum, magnezyum, folik asit ve besin lifi bulunduğu için diyetlerde çıkça kullanılıyor. Onun sayesinde daha uzun süre devam eden tokluk hissi de iştahınızın bir anda açılmasının önüne geçmiş oluyor.3

7

Ihlamur özellikle aç karna tüketildiğinde zayıflamaya yardımcı olur. İştahın kapanmasını sağlar ve tokluk hissi yaratır.

8

Ayva lif açısından zengindir, midenin daha uzun süre tok kalmasını sağlayarak kilo almanıza ve aşırı yemeyi önlemeye yardımcı olan bir diyet maddesidir. Tek bir küçük meyve, lif için günlük önerilen değerin yüzde 7'sini sağlar. Ayvada önemli miktarda lif vardır.

9

YAĞSIZ ET- Et neden tok tutar? Kırmızı et: Balık gibi kırmızı et de yüksek protein içeriği sayesinde toklukta etkilidir. Protein yönünden zengin besinler arasında, balık etinden sonra en çok tok tutan besindir.