AKİT MENÜ

Medya

Nagehan Alçı'ya büyük şok! Neye uğradığını şaşıracak

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, seçimlerle ilgili “nitelikli bir 50+1” çıkışı çok konuşulan Nagehan Alçı’ya efsane bir ayar verdi.

2023-05-13 12:59:38
1

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, seçimlerle ilgili “nitelikli bir 50+1” çıkışı çok konuşulan Nagehan Alçı’ya efsane bir ayar verdi.

2

Alçı’nın, 367 icadıyla halkın iradesini "nitelik" testine sokan Sabih Kanadoğluculuk oynadığını ifade eden Altınok, yazısında şunları kaydetti: “Nagehan Alçı henüz 50'sinde değil. Benden bir iki yaş büyüktür. Yani henüz rol modeli Nazlı Ilıcak gibi 50+ diye bahsedilecek yaşta değil.
 50+ diye başlık atmamın sebebi, 50+1'e dayanan hükümet modelimize getirdiği 367 meşruiyet kıstası sebebiyle.


3

Nagehan'a göre 14 Mayıs'ta öyle düz 50+1'le falan olmazmış. Şöyle "nitelikli bir 50+1" lazımmış. Yoksa huzurumuz kaçarmış.
 Seçim öncesi "Eğer Kemal Bey kazanırsa, Erdoğan çifti, Kılıçdaroğlu çiftini bizzat Külliye'de karşılayacak, sohbetler edildikten sonra medya önüne iki siyasi lider çıkacaktır. Demokrasinin erdemini vurgulayan konuşmaların ardından güzel bir devir-teslim olacaktır. Bunu kesin olarak biliyorum" şeklindeki projeksiyonlarıyla ufkumuzu aydınlatan Nagehan nasıl huzura erer bilmiyorum ama kusura bakmasın...


4

Biz hükümet modelimizin şartlarını geçen referandumda tartıştık, kabul ettik.
 Seçim sistemiz de malum matematiğe, hukuka dayanıyor.


5

Hepsinden önemlisi, sandıktan çıkan iradesini beğendirmek için kırk dereden su getirtilen bu halk şımarıklıklardan çok sıkıldı.
 Hayat... 367 icadıyla halkın iradesini "nitelik" testine sokan Sabih Kanadoğluculuk oynamak da Nagehan'a kaldı işte.”