AKİT MENÜ

Spor

Süper Lig'de geri sayım başladı! Şampiyon hafta sonu ortaya çıkabilir...

Spor Toto Süper Lig'de 34. hafta heyecanı tüm hızıyla devam ederken lider Galatasaray, İstanbulspor'u deplasmanda 2-0 mağlup ederek puanını 76'ya yükseltti. Taraftarların merakle beklediği şampiyonluk hesabında öyle bir şey ortaya çıktı ki o maçın skoru şampiyonu 4 gün sonra belirleyebilir.

2023-05-17 01:10:05
1

Spor Toto Süper Lig'de 34. hafta heyecanı tüm hızıyla devam ederken lider Galatasaray, İstanbulspor'u deplasmanda 2-0 mağlup ederek puanını 76'ya yükseltti. Taraftarların merakle beklediği şampiyonluk hesabında öyle bir şey ortaya çıktı ki o maçın skoru şampiyonu 4 gün sonra belirleyebilir.

2

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasındaki zorlu maçta lider Galatasaray, İstanbulspor'u 2-0 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı.

3

Galatasaray, Süper Lig'de üst üste 2. maçını 3 puanla kapattı.

4

Medipol Başakşehir'i 33. haftada sahasında 1-0 yenen Galatasaray, 34. haftada ise İstanbulspor engelini 2-0'lık skorla geçti.

5

İlk yarının uzatma dakikalarında VAR uygulamasıyla penaltı kazanan Galatasaray'ın attığı 1 gol de incelemeyle iptal edildi.

6

Karşılaşmanın 45+7. dakikasında ceza sahasında Okan Erdoğan'ın kayarak düşmesi sonrasında topu kapan Icardi, penaltı noktasına hareketlenen Milot Rashica'ya pasını aktardı.

7

Bu futbolcu, Duhan Aksu'nun müdahalesine karşın kayarak vurdu ancak meşin yuvarlak yandan auta çıktı. Devam kararı veren hakem Tugay Kaan Numanoğlu, VAR uyarısıyla pozisyonu tekrar izledi ve penaltı noktasını gösterdi.

8

Uzatmanın 11. dakikasında penaltıyı kullanan Icardi, sert bir şutla topu filelere gönderdi.

9

Golden 2 dakika sonra Kerem Aktürkoğlu'nun sağ kanattan ortasında altıpas içinde Icardi'nin topukla dokunduğu top savunmadan sekerek yeniden bu futbolcunun önünde kaldı.

10

Arjantinli golcü yakın mesafeden topu filelere gönderdi. VAR incelemesinin ardından pozisyonda ofsayt olduğu tespit edildi ve gol geçersiz sayıldı.

11

Süper Lig'de son 5 maçta 5 kez beyaz noktaya gelen sarı-kırmızılı oyuncular, toplamda ise 12. kez penaltı kullandı. Bu penaltıları kullanan 4 farklı oyuncu, 12 penaltının 8'ini gole çevirirken, 4'ünü kaçırdı.

12

Icardi, kullandığı 9 penaltının 6'sında ağları sarsarken, Sergio Oliveira ile Nicolo Zaniolo birer kez topun başına gelip gol attı.

13

Fenerbahçe'nin, Trabzonspor'u ağırlayacağı maçta puan kaybetmesi durumunda Galatasaray, Sivasspor'u mağlup ederse şampiyonluğunu ilan edecek.

14

Sabah'a göre; 68 puanda olan Fenerbahçe; Trabzonspor ile berabere kalırsa 69, Trabzonspor'a yenilirse 68 puanda kalacak. Geride 2'si hükmen olmak üzere toplam 4 maçı olan Fenerbahçe, maksimum 80-81 puana çıkabilecek.

15

76 puanlı Galatasaray ise Sivasspor'u yenerse 79 puana çıkacak. Sivasspor maçı sonrası 1'i hükmen, toplam 3 maça çıkacak Galatasaray ise 82 puanı garantilemiş olacak. Galatasaray, Ankaragücü ve Fenerbahçe maçlarını kaybetse dahi Fenerbahçe'nin gerisine düşemeyecek ve şampiyonluğunu cumartesi günü Sivasspor'u yenmesi ve Fenerbahçe'nin Trabzonspor'a puan kaybetmesi halinde garantileyecek.