AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Parmaklarını yeme garantili! İşte, leziz sahanda yumurtanın 14 sırrı

Dillere destan bir sahanda yumurta hazırlamak istiyorsanız doğru yerdesiniz; işte damakları şenlendirmeniz gereken o ipuçları...

2

Dillere destan bir sahanda yumurta hazırlamak istiyorsanız doğru yerdesiniz; işte damakları şenlendirmeniz gereken o ipuçları...

3

Kahvaltıların olmazsa olmazı sahanda yumurtayı en doğru şekilde hazırlamanız konusunda işinize bir hayli yarayacak o tüyolar...

4

Yumurtaların oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

5

Yumurta taze ve kaliteli olsun.

6

Yapışmaz tabanlı tava kullanın.

7

Yağ lezzetli olsun.

8

Yumurtaları asla doğrudan tavaya kırmayın, önce başka bir tasa kırın sonra tavaya aktarın.

9

Pişirme sırasında zamanlayıcı kurun... 3 ila 4 dakika yeterli.

10

Yumurtayı pişerken izleyin, ısısıyla gerekiyorsa oynayın.

11

Yumurtayı pişirdikten sonra aynı tavada taze kıyılmış maydanoz veya frenk soğanını kızartıp yumurtaya ayrıca ekleyin.

12

Himalaya kara tuzu kullanın.

13

Yumurtanız tavada cızırdamaya başlamadan önce baharat katın.

14

Yumurta pişerken üstünü az az yağ dökün... Böylece üstü de pişecektir.

15

Eşit pişmesini istiyorsanız pişirme sırasında tavayı bir kapakla örtün.

16

Gevrek olsun istiyorsanız daha önceden pişirip ufaladığınız pastırma, susam ya da kızarmış ekmeği üzerine serpin. Yumurtanızı bir profesyonel gibi kırın! Tezgaha vurup çatlatmak dağılmasını engeller. Kaynak: Haber Global