AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

iPhone hakkında bilinmeyen 10 özellik

Telefonunuzun pil ömrünü uzatmak için siyah-beyaz olarak kullanabilirsiniz. Bunun için fotoğraftaki gibi ayarlar>genel>erişebilirlik menülerini takip ettikten sonra 'gri tonlu' seçeneğini aktif edin.

2016-02-17 23:36:34
2

Telefonunuzun pil ömrünü uzatmak için siyah-beyaz olarak kullanabilirsiniz. Bunun için fotoğraftaki gibi ayarlar>genel>erişebilirlik menülerini takip ettikten sonra 'gri tonlu' seçeneğini aktif edin.

3

Telefonunuzun renklerini tam tersine çevirerek farklı bir deneyim için ise ayarlar>genel>erişebilirlik seçeneklerini takip ederek renkleri tersine çevir'i aktif edin.

4

Siri'yi etkinleştirmek için illa ortada bulunan ana ekran tuşuna basılı kalmanız gerekli değil. Ayarlar>genel>Siri sekmelerini takip ederek fotoğraftaki gibi 'hey siri' özelliğini aktif etmeniz yeterli olacaktır. Telefonunuza seslendiğinizde siri otomatik olarak açılır.

5

Düşük güç modu iOS 9 ile gelen yeni bir özellik. Bu özellik arka planda uygulamaların tekrarlamasını durduruyor ve bu sayede pil ömrünü hatrı sayılır bir süre daha uzatabiliyor.

6

Telefonunuzun pil ömrü neden kısa veya hangi uygulamalar en çok enerjiyi tüketiyor diye merak ediyorsanız pil kullanımı bölümünden bu uygulamaları görerek önleminizi alabilirsiniz. bunun için Ayarlar>Pil kullanımı menüsünden giriş yapabilrsiniz. Apple büyük boyutlu olan İphone 6 Plus için kolay erişim modu olarak bu özelliği ekledi. Orta tuşa hızlı bir şekilde iki kere dokunduğunuzda tüm simgeler aşağıya inecektir. iOS9 ile beraber Apple iPhone'lara yeni bir özellik daha ekledi. Telefonunuzdan daha önce mail attığınız kişilerin mail adresleri eğer telefon numarasıyla bağlantılıysa iPhone bu kişiyi otomatik olarak tanıyacaktır.

7

Apple büyük boyutlu olan İphone 6 Plus için kolay erişim modu olarak bu özelliği ekledi. Orta tuşa hızlı bir şekilde iki kere dokunduğunuzda tüm simgeler aşağıya inecektir.

8

iOS9 ile beraber Apple iPhone'lara yeni bir özellik daha ekledi. Telefonunuzdan daha önce mail attığınız kişilerin mail adresleri eğer telefon numarasıyla bağlantılıysa iPhone bu kişiyi otomatik olarak tanıyacaktır.

9

iPhone'unuz gittiğiniz her yerin takibini yapabilir. Bunun için Ayarlar>gizlilik>konum servisleri> sistem servisleri > sık kullanılan konumlar adımlarını takip ederek bugüne kadar gittiğiniz bütün adresleri görebilirsiniz.

10

Siri'yi kullanarak belirli bir zaman dilimi ve yeri söyleyerek fotoğrafı aratabilirsiniz. Örneğin '2014 te Kuşadası'nda çekilen fotoğrafları göster' diyebilirsiniz. Bu özellik yalnızca iOS 9 da çalışmaktadır.

11

Ekrandaki numarayı tuşlayarak hattınızın gerçek sinyal gücünü öğrenebilirsiniz. Sinyal gücü her zaman negatif bir değerde olacaktır. -40 ila -130 arasında değişkenlik gösterebilir. Değerin sıfıra yakınlığı daha güçlü olduğunu gösterir. -130 ise sinyal yok anlamındadır.

12

13