İl Tarım ve Orman Müdürü Selman Demirel, Dicle Nehri kenarındaki çorak arazileri tarıma kazandırmak istediklerini söyledi. Çiftçilere gerekli eğitimleri vererek bölgede kullanılmayan çorak arazileri değerlendirmeyi hedeflediklerini aktaran Demirel, geçen yıllarda ilde yüzde 8 olan sebze üretiminin yüzde 17'ye yükseldiğini belirtti. Bu yıl hedeflerinin sebze üretimini yüzde 20'ye çıkarmak olduğunu kaydeden Demirel, "Sebze üretiminin yapıldığı 12 bin dekarlık alanı yaklaşık 25 bin dekara çıkartmayı planlıyoruz. Dicle Nehri kenarı suya yakınlığı ve toprak yapısı dolayısıyla karpuz yetiştiriciliğine çok uygun. Karpuz nehir kenarlarında daha iyi verim alınan bir ürün. Biz de çiftçilerimize bunu önerdik ve İnşallah iyi bir verim alınacağını düşünüyoruz. Bu anlamda atıl durumda olan arazilerimizi sebze ve meyvecilik alanında değerlendiriyoruz” dedi.