AKİT MENÜ

Aktüel

Sakın çöpe atmayın! Patates kabuğunun faydalarını duyan şaşırıyor

Açıklamalarıyla Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu da dikkat çekmişti. Doğanın bize sunduğu şifa kaynağı bu sebzenin insan sağlığına ne gibi faydası olduğuna ve nasıl kullanılması gerektiğine kulak verelim...

2023-06-06 11:21:03
2

Açıklamalarıyla Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu da dikkat çekmişti. Doğanın bize sunduğu şifa kaynağı bu sebzenin insan sağlığına ne gibi faydası olduğuna ve nasıl kullanılması gerektiğine kulak verelim...

3

Lif kaynağıdır Kabuğunu yerseniz, en azından. Yine iri bir patateste bir gün için hedeflenenin dörtte biri kadar olan 7 gram diyet lif vardır ama kabuksuz olduğunda bu oran sadece 1 grama düşer. Bu sizin çok daha uzun bir süre tok hissetmenizi sağlar, kalp krizi riskini ve kolesterolü düşürür, şeker hastalığına yakalanma ihtimalini önler.

4

C vitamini kaynağıdır Patatesin kabuğunda aynı zamanda oldukça yoğun C vitamini de bulunmaktadır. İri bir patatesin kabuğunda 29 mg C vitamini bulunur, yani bu vitaminle anılan portakalın 3 katı kadar ve günde almanız gerekenin yarısı kadar. Aynı zamanda bir antioksidan olarak ve yaraların çabuk iyileşmesi için de çok faydalıdır.

5

Bu besine daha az aşina olabilirsiniz ama bu ona ihtiyacınız olmadığı anlamına gelmez. Manganez, protein, karbonhidrat ve kolesterol işlemede önemli bir rol oynar ve aynı zamanda kemik oluşumunda yer alabilir. İri bir patatesin kabuğunda önerilen günlük ihtiyacın yüzde 33'ü bulunur. Vitamin B6 açısından zengindir Bu vitamin, kardiyovasküler, sindirim, bağışıklık kas ve sinir sistemleri için önemlidir. Ayrıca beyin hormonları için faydalıdır. Kabuklu iri bir patates günlük B6 vitamin ihtiyacının yüzde 46'sını karşılar.