AKİT MENÜ

Ekonomi

Aziz Yıldırım Nijerya ile anlaştı! Türkiye'den gönderecek

Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu başkanı olduğu Dearsan, Nijerya ile anlaşma yaptı.

2023-06-08 20:54:17
1

Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu başkanı olduğu Dearsan, Nijerya ile anlaşma yaptı.

3

Nijerya Deniz Kuvvetleri ve Dearsan NNS ARADU fırkateyninin modernizasyonu ve Tuzla sınıfı Karakol Botu için sözleşme imzaladı

4

Törene Nijerya Federal Cumhuriyeti Senato Üyeleri, Savunma Bakanlığı Yetkilileri, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral AZ GAMBO, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı karargâh personeli ve Dearsan Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım ile şirket yöneticileri katıldı.

5

DEARSAN’ın Tuzla tersanesinde gerçekleştirilecek proje kapsamında eski ve kullanım dışı olan sistem, ekipman ve cihazlar, onarılarak veya modern muadilleri ile yenilenerek gemi çağdaş standartlara ulaştırılacak.

6

Aynı sözleşme kapsamında Nijerya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na 1 adet 57 metre Tuzla sınıfı karakol gemisi de teslim edilecek.

7

Üs ve Liman Güvenliği, İstihbarat Toplama, Keşif ve Gözetleme, Yasadışı Göç ve Kaçakçılık ile Mücadele, Denizde Hak ve Menfaatler ile Doğal Kaynakların Korunmasında etkin görevler üstlenebilen Karakol Gemisinde, Su Üstü Harbi, Hava Savunma Harbi ve Asimetrik Harp için silah sistemleri bulunacak.