AKİT MENÜ

Spor

Bir ilimizden tarihi spor müjdesi az önce geldi! Resmen spor fışkırıyor...

23-24-25 Haziran’da düzenlenen Kemaliye Doğa Sporları Şenliği tüm hızıyla sürüyor.

2023-06-23 23:25:37
2

23-24-25 Haziran’da düzenlenen Kemaliye Doğa Sporları Şenliği tüm hızıyla sürüyor.

3

Kemaliye’nin Turizm açısından önemli bir öneme sahip olması UNESCO dünya Tarihi Ve Mirası Geçici Listesinde ayrıca Sakin Şehir ( CittaSlow) unvanını almakla beraber Çekül 7 Bölge 7 Kent Projesinin Doğu Anadolu’daki Temsilcisi Kemaliye şenlikleri Birleşmiş Milletler Gençliğe Örnek Projeleri Arasında seçildi

4

Bu yıl maraton koşuları sayesinde Tarihi İpek yollarına bir birinde çeşitli insanlar adım attı. Dikey Kilometre koşusunda 4.9 km koşan yarışmacılar Kemaliye’nin tarihi ipek yolundan Kemaliye’nin sahil kenarından zirve noktasına koştular.

5

Program kapsamında yapılan açılışlara Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Belediye başkanı Bekir Aksun, Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Karaman Kemaliye Kaymakamı İlhan Kayatürk,

6

KEMAV Başkanı Dr Feridun Çelikmen ve beraberinde ki heyet ilçe merkezinde Kemaliye (Eğin) Turizm Folklor Derneğinin hazırladığı folklor gösterisi ile karşılamanın ardından çelenk koyma saygı duruşu İstiklal Marşını okuduktan sonra basına bilgilendirme yapmak üzere Kemaliye şehir kulubüne geçtiler.

7

basına bilgilendirme yapmak üzere Kemaliye şehir kulubüne geçtiler.

8

Konuşmaların ardından ilçe merkezinde bulunan açılışlara katıldıktan sonra cuma namazına geçen heyet daha sonra birlikte öğle yemeği yediler.

9

Heyet Karanlık Kanyon’da su sporlarını seyrettikten sonra Taş Yolunda safari yapan vali Mehmet Makas teşekkürlerini sunarak ilçeden ayrıldı.

10

Şenlikte Vali Makas tarafından birçok tesisin açılışına imza atıldı.

11

Vali Mehmet Makas, öğrencilerle de bir araya gelerek sohbet etti.