AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Son 3 ayın en iyi telefonları

Bu ay üç yeni telefonun tanıtımıyla beraber akıllı telefon piyasasıda hareketlendi.

2016-03-06 12:14:33
2

Bu ay üç yeni telefonun tanıtımıyla beraber akıllı telefon piyasasıda hareketlendi.

3

BlackBerry Pasaport tuhaf görünebilir, ancak BlackBerry hayranları oldukça fazla görünüyor. Telefonun gerçekten güzel bir fiziksel klavyesi var ama en önemli özelliği eşsiz kare tasarımı.

4

BlackBerry Classic: Şirketin Altın Çağındaki gibi BlackBerry hayranı olsaydınız BlackBerry Classic’i severdiniz. Bu telefon eski BlackBerry modellerine benziyor fakat keskin bir dokunmatik ekran ve mükemmel bir fiziksel klavyeye sahip.

5

Microsoft Lumia 950: Windows telefon almayı düşünüyorsanız Microsoft'un Lumia 950 modeli size göre olabilir. Telefon gerçekten güzel bir kameraya sahip ve klavye, fare ve monitör bağlayarak Windows'un hafif sürümünü çalıştırabilirsiniz.

6

BlackBerry Priv: BlackBerry Priv BlackBerry için en büyük bir olaylardan biri oldu. BlackBerry bu telefonda kendi işletim sistemi yerine Android işletim sistemi ile çalışıyor. Standart bir Android telefon gibi görünse de, Priv de bir fiziksel klavye bulunuyor.

7

Moto G: Eğer uygun fiyata iyi bir Android telefon arıyorsanız en güçlü telefon değil ama Moto G sizin için uygun olabilir.

8

HTC One A9: Bu model bir iPhone gibi görünebilir ancak, HTC One A9 donanım olarak tamamen farklıdır. HTC’nin premium tasarımı ve Android için minimal değişiklikler ile sunduğu son akıllı telefon.

9

HTC One M9: HTC One M9 HTC'nin en son amiral gemisi telefonu. Bu güzel telefon premium tasarıma sahip. Ama mobil ödeme sistemi ve parmak izi sensörü gibi kilit premium özellikler mevcut değil.

10

iPhone 6 Plus: iPhone 6 Plus bugün hala satın alabileceğiniz en iyi jumbo boy telefonlardan biridir. Geçen yılki modeli satın alarak yeni iPhone 6S Plus ile hemen hemen aynı deneyimi elde edebilir ve ayrıca100 $ tasarruf edebilirsiniz.

11

iPhone 6: IPhone 6 bir yıldan eski olabilir, ama bir iPhone severseniz hala iyi bir seçenek. Ayrıca, iPhone 6 tam iPhone 6S gibi görünüyor. Kimse telefonunuzun geçen yılki model olduğunu bilemeyecek.

12

iPhone 6: IPhone 6 bir yıldan eski olabilir, ama bir iPhone severseniz hala iyi bir seçenek. Ayrıca, iPhone 6 tam iPhone 6S gibi görünüyor. Kimse telefonunuzun geçen yılki model olduğunu bilemeyecek.

13

LG G5: Geçtiğimiz ay tanıtılan LG G5 metal kasaya sahip ilk LG amiral gemisi oldu. Ayrıca telefon benzersiz modüler tasarımı ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Çıkarılabilir alt bölüm ile telefona yedek pil, zoom kadranı ve daha iyi kontrol için deklanşör düğmesi ile kamera gibi yeni fonksiyonlar sunan "modüller" eklenebiliyor. Bunun yanı sıra çift objektifli kamera ve her zaman açık ekran gibi farklı özellikler de mevcut. Şimdilik telefonun fiyatı hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor ancak, LG G5 15 Mart 2016 Salı günü İstanbul'da düzenlenecek etkinlikle Türkiye'deki basın mensuplarına tanıtılacak. LG'nin daha önceki üst seviye modellerini ilk etapta satışa sunduğu ülkelerden biri de Türkiye olduğu için bu modelin de Türkiye'de ilk etapta satışa çıkması bekleniyor.

14

Samsung Galaxy S7: Sasmsung, Galaxy S7 ile geçen yılın modeli Galaxy S6’ya göre tasarım olarak çok fazla değişiklik sunmasa da, özelliklerinde oldukça fazla yükseltme gerçekleşti. Galaxy S7 ile genişletilebilir depolama için microSD kart özelliği geri geldi ve telefon suya ve toza karşı dirençli olarak üretildi. Her zaman açık ekran özelliği Galaxy S7’de de mevcut. Ayrıca daha hızlı bir parmak izi tarayıcı ile birlikte Samsung Pay ödeme sistemi de bu modellerde yerini aldı. Şuanda ön siparişleri açık olan telefonu 11 Mart’a kadar sipariş eden veya satın alan kişiler yanında Gear VR kulaklığa ücretsiz olarak sahip olabilecek. Güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre Samsung'un Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modelleri hakkında operatörler cephesi ile birlikte Galaxy S7 için 2699 TL ve Galaxy S7 Edge için 3299 TL fiyatlarında karar kılındığı ortaya çıktı. 9 Mart tarihinde İstanbul lansmanı da gerçekleştirilecek olan Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerinin resmi fiyatları lansman sırasında açıklanacak fakat Türkiye satış fiyatının bu şekilde netleştiğini söyleyebiliriz.

15

Samsung Galaxy S7 Edge: Galaxy S7 Edge, 5.5-inç ile daha büyük bir ekrana ve Galaxy S7 ile aynı özelliklere (su geçirmezlik, genişletilebilir depolama için microSD kart yuvası ve her zaman açık göstergesi) ve daha büyük bir pile sahip.

16

iPhone 6S Plus: Yeni iPhone 6S Plus, büyük ekranlı akıllı telefonların en iyisidir. Bir önceki modelle aynı görünebilir, ancak ekrana bastırınca uygulamalar için daha fazla seçenek sunan 3D Touch gibi bazı yeni özelliklere sahip.

17

iPhone 6S: iPhone 6S satın alabileceğiniz en iyi telefon. Güzel donanıma ek olarak, iPhone sahipleri her zaman üçüncü parti geliştiriciler ve Apple'dan son ve en büyük özellikleri ile güvenilir yazılım güncellemelerini ve ilk iyi uygulamaları alabiliyor.