AKİT MENÜ

Eğitim

Prof. Dr. Ali Erbaş: Daha çok hafız yetiştirmeliyiz!

Kocaeli’de hafızlık ve icazet programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye'deki Kur'an kurslarıyla dini eğitim veren kurumlara ilişkin açıklamada bulundu.

2023-07-29 16:11:48
2

Kocaeli’de hafızlık ve icazet programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye'deki Kur'an kurslarıyla dini eğitim veren kurumlara ilişkin açıklamada bulundu.

3

Kur'an'ın insanları karanlıktan aydınlığa çıkarmak için indirildiğini anlatan Prof. Erbaş, "Kur'an-ı öğrenmenin zirve noktası hafızlıktır. Hafızlık merasimi de merasimlerin en hayırlısıdır. Ülkemizde neredeyse yıl boyu hafızlık icazetnameleri yapıyoruz. 2022 yılında 12 bin kadar hafızımız başarılı oldu ve icazetnamelerini aldı. Şu an itibariyle icazetnamesi olan hafızlarımızın sayısı 200 bin kadar oldu." dedi.

4

"Hafızlığını tamamlamış ancak icazetnamesini almamış 400 binden fazla öğrenci var. Nüfuzumuza baktığımız zaman daha fazla hafızımızın olması icap ediyor. Hafızlarımız inşallah eğitimlerini tamamlayıp mihraplarımıza imam, minberlerimizde, kürsülerimizde hatip olacaklar." diyen Prof. Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak istiyoruz ki imamlarımız müezzinlerimiz, vaizlerimiz, müfitlerimiz, bünyemizde görev yapan bütün hocalarımız öncelikle hafız olsun. Hafızlık mihraba, minbere, kürsüye çok yakışıyor" ifadelerini kullandı.

5

Kuran-ı anlayıp yaşamaktan daha güzel bir iş olmadığını söyleyen Erbaş, "2000'li yıllarda 20 yıl ilahiyat fakültesi hocalığı yaptım. O zamanlar sınıflarımızda 5-10 hafız olurdu. 2000’lerden sonra sınıfımızda hafız ve öğrenci kalmamıştı. 60 hocamız vardı, 20 öğrenciye ders veriyordu. Ama şimdi öyle mi? Bundan 15-20 sene önce bin öğrencisi olan bir fakültenin, şimdi 2 bin öğrencisi var. 3 bin 5 bin öğrencisi olan ilahiyat fakülteleri var. Şimdi okullarda seçmeli Kur'an-ı Kerim dersleri var. Seçmeli Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatı dersleri var" şeklinde konuştu.

5

Programda konuşan Şevki Yılmaz da, "Biz sadece hafız yetiştirmiyoruz. Türkiye’miz hafız yetiştirmekle yetinmeyecek. Ne yapacağız, Kur'an'a muhafız yetiştireceğiz. Hafız olmak yetmez bu yavrularımız hem Kur'an'ın hafızı hem de İslam'ın ve devletin muhafızı olacak. Bu ana babalara gerçekten teşekkür ediyorum, çocuklarını böyle hayırlı müesseselere teşrif ettikleri için. Ben bugün son derece mutluyum, Ayasofya’yı emanet edenlerle, zincirlerini kıranlar bir araya geldiler. Ayasofya’nın imamlarını, görevlilerini dinledik. Onlara çok teşekkür ediyoruz" dedi.