AKİT MENÜ

Gıda

Tavşan kanı çayın yöntemi keşfedildi: Çayın lezzetine lezzet katan ipucu!

Çay demlemek basit görünebilir. Ancak çayın tavşan kanı ve lezzetli olmasının ardında bir ipucu var. Bunca yıldır çay tiryakileri bile bu yöntemi bilmiyor! Demleme esnasında 1 adet atmak çayın lezzetine lezzet katıyor. İşte çayın lezzetli olmasını sağlayan basit tüyo

2023-08-13 20:37:50
2

Çay demlemek basit görünebilir. Ancak çayın tavşan kanı ve lezzetli olmasının ardında bir ipucu var. Bunca yıldır çay tiryakileri bile bu yöntemi bilmiyor! Demleme esnasında 1 adet atmak çayın lezzetine lezzet katıyor. İşte çayın lezzetli olmasını sağlayan basit tüyo

3

Türk mutfağının vazgeçilmez içeceklerinden biri olan çayın lezzetli ve tavşan kanı olması önemlidir. Her yaştan insan çayı severek tüketir. İster kahvaltıda ister güzel bir akşam yemeğinin ardından çay mutlaka tüketilir. Bu nedenle çay demlenirken bazı püf noktalara dikkat etmek önem taşır. gaziantepdogus.com’a göre; Çayın lezzetini artıran ipuçlarını da bilmek gerekir.

4

Kültürümüzde büyük bir öneme sahip olan çay, bu yöntemle daha lezzetli olacak. Aileniz ve misafirleriniz bardak bardak çay içmek isteyecek. İşin sırrı demleme sırasında eklenen o üründe gizli! Demleme esnasında atacağınız tek bir şey çayın lezzetini arşa çıkaracak. Peki, çayın lezzetini artıran ürün nedir?

5

Çay tiryakileri bile bu yöntemi bilmiyor.

6

Çayı demleme sırasında içerisine 1 tane küp şeker atın! Böylece çayın lezzeti daha da artacak.

7

Ayrıca çay demlemenin belli başlı püf noktaları vardır. Bunlardan biri de çay suyunun asla bekletilmemesidir.

8

Kaynamış ve soğumuş suyla çayı asla demlemeyin. Bulanık renk ve acı bir tat oluşur.

9

Çay demlerken demliğe önce kaynayan suyu ekleyin. Daha sonra üzerine çayı ilave edin. Bu şekilde çay doğru demlenir ve çok lezzetli olur. Çayın üzerine kaynamış suyu dökersek çay demlenmez, haşlanır. Ayrıca çayı 15 dakika demlemeye bırakmak yeterli. Çay yaprakları dibe çökünce tavşan kanı çayınız hazır.