AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Elma sirkesini marketten almayın, İşin ustası bilinmeyen gerçeği açıkladı! Bu sirke çok başka, dibindeki tortuda şifa var

Elma sirkesi 2 bin yıldır hiç değişmedi! Eski bir halk ilacı olan elma sirkesinin bilimsel olarak da iyileştirici özellikleri kanıtlanmış. Elma sirkesi yaparken bilmeniz gereken püf noktalar. Birçok ustanın bundan hiç ama hiç haberi yok.

2

Elma sirkesi 2 bin yıldır hiç değişmedi! Eski bir halk ilacı olan elma sirkesinin bilimsel olarak da iyileştirici özellikleri kanıtlanmış. Elma sirkesi yaparken bilmeniz gereken püf noktalar. Birçok ustanın bundan hiç ama hiç haberi yok.

3

Elma sirkesi, sağlıklı yaşam tarzı arayışında olan birçok kişi tarafından kullanılan doğal bir üründür. Ancak, marketlerde satılan elma sirkesinin işlenmiş ve doğal olmayan versiyonları bulunmaktadır. İşin ustaları, doğal elma sirkesinin daha faydalı olduğunu söylüyorlar. Doğal elma sirkesi, elma suyunun fermantasyonu sonucu oluşur. Bu süreçte, elma suyundaki şeker bakteriler tarafından asitlere dönüştürülür ve sirke oluşur. Doğal elma sirkesi, içeriğindeki enzimler, proteinler ve yaşayan bakteriler sayesinde birçok fayda sağlar.

4

Elma sirkesinin vücuda sağladığı faydalar arasında sindirimi iyileştirmek, kan şekeri seviyelerini düzenlemek, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve kilo kaybına yardımcı olmak yer almaktadır. Ayrıca, cilt sağlığına da faydaları vardır. Doğal elma sirkesi, cildin pH dengesini sağlamaya yardımcı olur ve akne gibi cilt problemlerinin tedavisine yardımcı olabilir.

5

Marketlerde satılan elma sirkesi ise genellikle işlenmiş ve doğal olmayan versiyonlarıdır. Bu ürünlerde, doğal elma sirkesinde bulunan faydalı enzimler ve yaşayan bakteriler yoktur. Bu nedenle, doğal elma sirkesinin yerini tutmazlar.

6

EVDE ELMA SİRKESİ NASIL YAPILIR? Sabah-com'a elma sirkesinin tarifiyle ilgili detaylar paylaşıldı. İşte bilmeniz gereken o tarif.

7

Malzemeler; 3-4 tane elma- 5-6 adet nohut- Yarım çay bardağı sirke- 1 tatlı kaşığı toz şeker- 1 çay kaşığı tuz- Cam kavanoz- Bir miktar su-

8

Yapılışı; İlk önce elmaları hazır hale getirin Daha sonra elmaları yıkayıp 4'e bölerek kavanoz içerisine düzgün bir şekilde dizin. Daha sonra üzerine nohut, toz şeker, tuz, sirke ilave edin. Ardından kavanozu ağzına kadar içme suyu ile doldurup ağzını bir bezle kapatın. Fermantasyon aşamasında hava ile temasının kesilmemesi gerekir. Işık almayan bir ortamda 2-3 ay kadar bekletin. Daha sonra ilk günler her gün çalkalayın. İlerleyen haftalarda ise haftada 1 kez karıştırın. Bu şekilde sirkeniz hazır hale gelmiş olacaktır.