AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Patateslerin haşlandığı suyu israf etmeyin! Bakın bu su nelere faydalı

Pek çoğumuz patates haşladıktan sonra tenceredeki suyu döküyoruz. Ancak bu suyu dökmek yerine farklı şekillerde değerlendirmemiz mümkün...

2

Pek çoğumuz patates haşladıktan sonra tenceredeki suyu döküyoruz. Ancak bu suyu dökmek yerine farklı şekillerde değerlendirmemiz mümkün...

3

Patatesler haşlanırken vitaminler suya geçiyor. Bu sebeple haşlama suyunu dökmek yerine değerlendirebilirsiniz. İşte, patates haşlama suyuyla yapabilecekleriniz:

4

Farklı bir tat elde edin: Patatesleri haşladığınız zaman içerisindeki nişasta da suya geçmiş oluyor. İçerdiği nişasta ile patates uyu normal bir suya göre daha farklı bir aromaya sahip oluyor. Bu da yemeklerde mısır unu ya da buğday unu ile birlikte hamur oluşturmak için kullanabileceğiniz farklı bir tat ortaya çıkarıyor. Patatesleri kullandıktan sonra geriye kalan suyu da farklı tatlar elde etmek için kullanabilirsiniz.

5

Daha kıvamlı çorbalar pişirin: Daha kıvamlı bir çorba pişirmek için içerisine 1 kaşık un ya da nişasta atma yöntemini duymuşsunuzdur. Ancak patatesi haşladıktan sona geriye kalan suyu normal su yerine çorbalarda kullandığınız zaman ek olarak un kullanmanıza gerek kalmıyor. İçerisinde nişasta bulunan patates haşlama suyu ile daha kıvamlı çorbalar pişirebilirsiniz. Aynı zamanda çorbada hafif bir patates aroması olacaktır ki, bu da lezzetini arttıracaktır.

6

Gıda takviyesi olarak kullanılabilir: Patatesin içerisindeki vitamin değerleri suya da geçeceği için herhangi bir sebze yemeği hazırlarken normal su yerine bu suyu kullanabilirsiniz. Bu şekilde diğer sebzeler ile birlikte patatesin faydalarından da yararlanmanız mümkün hale gelecektir. Bedava ve ekstra bir gıda takviyesi almak için patatesleri haşladıktan sonra geriye kalan suyu sebze yemeklerinde kullanabilirsiniz.

8

PATATES HAŞLAMA SUYU NASIL SAKLANIR? Patatesleri haşladıktan sonra geriye kalan suyu saklamak için iki farklı yöntem kullanabilirsiniz. Bunlardan ilki daha uzun süre kullanmak adına patates haşlama suyunu dondurmaktır. Dondurulan patates haşlama suyu uzun süre sağlıklı yapısını koruyacaktır. Bir diğer seçenek ise suyu süzdükten sonra bir cam kavanozun içerisine koyarak buzdolabında saklamaktır. Ancak buzdolabında saklanan patates suyu en fazla 1 hafta kadar besin değerlerini koruyacağı için kısa sürede tüketmeniz gerekir. Kaynak: Haber Global