AKİT MENÜ

Gıda

Lokanta usulü bulgur pilavı; Meğer kebap ustaları tencereye 1 tatlı kaşığı ekliyormuş…

Lokantada kebap ustalarının yaptığı gibi bulgur pilavını evde yapmak mümkünmüş ve çok kolaymış.

2023-08-17 09:46:58
1

Lokantada kebap ustalarının yaptığı gibi bulgur pilavını evde yapmak mümkünmüş ve çok kolaymış.

2

Bulgur pilavı çok sağlıklı pilavdır. Türk sofralarının vazgeçilmezi olan bulgur pilavı Orta Doğu yemek kültüründe de geniş yer kaplar. Özellikle kebabın yanında müthiş bir ikili olan bulgur pilavını doğu bölgesinde çok tüketirler. Salçalı, salçasız, pilav üstü, tavuk üstü, sarımsaklı olmak üzere bulgur pilavının sınırsız türü vardır.

3

SADECE BİR TATLI KAŞIĞI EKLEYİN FARKI BAYILACAKSINIZ Şanlıurfalı kebap ustası İbo usta, müşterileri için hazırladığı bulgur pilavının içerisine bir tatlı kaşığı kekik ekliyor. Yemeklere lezzet ve aroma katan kekik, antiseptik özelliği sayesinde mikropları da kırar geçirir. Böylece her yemeğe yakışan kebap bulgur pilavına nefis bir aroma verir. İbo usta normal hazırladığı bulgur pilavının içerisine bir tatlı kaşığı kekik ekleyerek koku ve aromasını artırıyor. Kebap ustası İbo bunun püf nokta olduğunun da altını çiziyor.

4

PÜF NOKTAYLA KEBAPÇI USULÜ BULGUR PİLAVI TARİFİ Kebapçı usulü bulgur pilavı yapmak için şu malzemeleri tedarik etmelisiniz:

5

• 1 yemek kaşığı tereyağı • 1 yemek kaşığı zeytinyağı • 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış) • 1 diş sarımsak • 2 adet yeşil biber (doğranmış) • 1 yemek kaşığı domates salçası • 1/2 yemek kaşığı biber salçası • 2 su bardağı pilavlık bulgur • 1 çay kaşığı tuz • 1 çay kaşığı karabiber • 1 çay kaşığı pul biber • 1 tatlı kaşığı kekik • 2 adet domates (rendelenmiş) • 4 su bardağı su

6

yemek.com’da yer alan tarife göre nefis bulgur pilavı hazırlamak için şu adımları uygulamak gerekiyor:

7

Birer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını bir pilav tenceresinde kızdırın. Üzerine soğanları ilave edin.

8

• 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da tencereye ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. 1 adet ezilmiş sarımsak ve 2 adet doğranmış yeşil biberi de ekleyin ve kavurun. • 1 yemek kaşığı domates salçası ve yarım yemek kaşığı biber salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. • Sonra 2 su bardağı pilavlık bulguru ekleyin. • Baharat olarak 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve 1 tatlı kaşığı kekik ilave edin. • 2 adet rendelenmiş domatesi ilave edin. • 4 su bardağı su ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. • Bulgurlar göz göz olup suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın. • Pilavınızın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın. • Bulgur pilavınız hazır, afiyet olsun!