AKİT MENÜ

Ekonomi

Tüm bilgisayarlara entegre ediliyordu! Teknoloji devi batmak üzere, iflas bildirimi her an gelebilir

Son dönemde küresel kriz birçok şirketin iflas etmesine sebep olurken bu kez kötü haber teknoloji devinden gelmek üzere...

2023-08-17 16:43:51
1

Son dönemde küresel kriz birçok şirketin iflas etmesine sebep olurken bu kez kötü haber teknoloji devinden gelmek üzere...

2

Dünya genelindeki ekonomik kriz dev şirketlerin iflas etmesine sebep oluyor.

3

Geçtiğimiz yıllarda dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi ile başlayan iflaslar bitmek bilmezken her geçen gün çoğalıyor.

4

Ukrayna-Rusya savaşıyla adeta zirve yapan şirketlerin iflası küresel ölçekte tedirginliğe sebep oldu.

5

Hakimiyet'te yer alan habere göre, son iflas haberi ise bir teknoloji devinden gelmek üzere.

6

En gelişmiş yapay zeka sistemi olarak gösterilen ChatGPT'nin yaratıcısı OpenAI, kullanıcı kaybının önüne bir türlü geçemedi.

7

Bu da beraberinde mali sıkıntıları getirdi. Bu senenin başında Microsoft'un da desteklediği ChatGPT neredeyse tüm bilgisayarlara entegre edilmişti. Eğer OpenAI şirketi kötü gidişatı durduramazsa iflas kaçınılmaz hale gelecek. İlk sıkıntılı günlerin 2024'ün sonuna kadar geleceği Economic Times'ın raporunda sunuldu.

8

Economictimes.com sitesinde paylaşılan haberde ChatGPT'nin yaşadığı zorlu süreç paylaşılarak, "Zorlu süreç, OpenAI'nin ChatGPT'yi tanıttıktan sonra yaşadığı mali kayıplardan kaynaklanıyor. The Information tarafından Mayıs ayında bildirildiği üzere, bu kayıpların bir önceki yılda ikiye katlanarak yaklaşık 540 milyon dolar olduğu bildirildi." ifadeleri kullanıldı.

9

ChatGPT'nin yaratıcısı OpenAI, yakında ek finansman sağlanmazsa 2024'ün sonuna kadar mali sıkıntılarla karşılaşabilir.

10

Analytics India Magazine, bu yılın ilk yarısında ChatGPT web sitesindeki kullanıcı sayısında tutarlı bir düşüşün altını çizdi.

11

Bir analitik şirketi olan SimilarWeb'in istatistikleri, Mayıs'ta 1,9 milyar olan kullanıcı sayısının Haziran'da 1,7 milyara, Temmuz'da ise 1,5 milyara düştüğünü gösteriyor. Bu rakamlar, API'lerden ve ChatGPT mobil uygulamasından kullanıcıları hariç tutuyor.

12

Bazıları, Mayıs ayındaki düşüşün öğrencilerin okul dışında kalmasına atfedilebileceğini düşünürken, diğerleri kullanıcıların orijinal ChatGPT'ye güvenmek yerine kendi botlarını oluşturmaya başladığını öne sürüyor.

13

Bir başka zorluk da, OpenAI'nin ChatGPT'yi tanıttıktan sonra yaşadığı mali kayıplardan kaynaklanıyor. The Information tarafından Mayıs ayında bildirildiği üzere, bu kayıpların bir önceki yılda ikiye katlanarak yaklaşık 540 milyon dolar olduğu bildirildi.

14

ChatGPT'nin işletme maliyetleri de oldukça yüksektir ve tahmini günlük gideri 700.000 dolardır.

15

OpenAI'nin CEO'su Sam Altman, bir tweet'te ağır bilgi işlem maliyetlerini kabul etti ve bunları "göz yaşartıcı" olarak nitelendirdi. Yakın tarihli bir Investopedia raporu, OpenAI, Anthropic veya Inflection gibi yapay zeka lideri şirketlerin ilk halka arz (IPO) pazarına girmeyi düşünmeleri için erken olabileceğini öne sürüyor. Rapor, başarılı halka arzların genellikle en az on yıllık bir operasyon ve 100 milyon dolar gelir gerektirdiğini iddia ediyor. Ayrıca, Elon Musk'ın rakip bir chatbot geliştirme iddiaları nedeniyle baskı artıyor. OpenAI, 2023'te 200 milyon dolarlık yıllık gelir öngörmesine ve 2024'te 1 milyar dolar hedeflemesine rağmen, artan kayıplarla boğuşuyor. Hayatta kalması büyük ölçüde 10 milyar dolarlık bir yatırıma bağlı.