AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Siper füzesinin aktivasyon süresini duyan S-400'leri çöpe atacak! Eski albay açıkladı, duyan inanamadı

Eski albay Eray Güçlüer, Siper füzesinin aktif edilme süresini ilk kez katıldığı bir canlı yayında kamuoyu ile paylaştı.

2023-09-04 16:51:14
1

Eski albay Eray Güçlüer, Siper füzesinin aktif edilme süresini ilk kez katıldığı bir canlı yayında kamuoyu ile paylaştı.

2

Bu detaya geçmeden önce Siper ile ilgili son gelişmelere bir bakalım. SİPER Ürün 2 Hava Savunma Füzesinin ilk atışı başarıyla gerçekleştirildi. SİPER Ürün 2 Füzesi, 150+ kilometre azami menzile sahip.

3

Türk savunma sanayii, SİPER Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi (UMBHSFS) için çalışmalarını sürdürüyor.

4

Geçtiğimiz günlerde 100+ kilometre menzilli SİPER Ürün 1 füzesinden ardından sistemde kullanılacak ikinci füze olan 150+ kilometre menzilli SİPER Ürün 2’nin de ilk atışı başarıyla gerçekleştirildi.

5

İlk test faaliyeti ile SİPER Ürün 2 Füzesi hakkında uçuş koşulları altında veri toplanması ve bu verilerin projenin ilerleyen aşamalarında yapılacak faaliyetler kapsamında kullanılması hedefleniyor.

6

Öte yandan SİPER UMBHSFS’nin, SİPER Ürün 1 Füzesi ile bu yıl içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesi planlanıyor.

7

SSB Başkanı Görgün projeye ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları kaydetmişti:

8

“Siper Ürün-2’nin ilk atışlı test faaliyeti Sinop Test Merkezi’nden başarıyla gerçekleştirildi. Proje kapsamında emeği geçen ASELSAN’ımızı, ROKETSAN’ımızı, TÜBİTAK SAGE ve tüm alt yüklenici firmalarımızı kutluyorum.”

9

Altınbaş Üniv. Öğretim. Üyesi Eray Güçlüer, Siper füzesinin aktif edilme süresiyle S-400'leri karşılaştırdı.

10

CNN Türk'te açıklamalarda bulunan Güçlüer, "HİSAR ve SİPER füze sistemleri hangi aşamaya geldi diye baktığımızda. Hisar sistemi 20-100 km menzil, Siper füzesi 150 km’nin üzerinde. En son Sinop’ta yapılan atışta 150 km hedefi milimetre hassasiyetle vurdular.

11

S-400'lerin aktivasyon süresi yaklaşık 17 ile 20 dakika arasında. Biz kaç dakikada SİPER’i aktif edebiliriz? Sadece 9 saniye, 9 saniyede füze çıkıyor.

13

SİPER’in takip radarı 600 km, menzili de 600 km’ye çıkarılacak. Dünyada 600 km menzilde yüksek irtifa hava savunma sistemi yok, sadece Türkiye’nin olacak.”