AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Elma kabuğunu kullanmanın 3 farklı yolu: Yanlış yapmanız zor çünkü öyle çok kolay uygulaması var ki!

Elmayı soyarak tüketiyor, kabuklarını da çöpe mi atıyorsunuz? Bu leziz meyvenin kabuklarını da farklı şekilde değerlendirebilirsiniz. Elma kabuğunu kullanmanın 3 farklı yolunu aşağıya bırakıyoruz. Yok artık bu kadar mı kolay dedirtten o yollar. Bunu yapın!

2

Elmayı soyarak tüketiyor, kabuklarını da çöpe mi atıyorsunuz? Bu leziz meyvenin kabuklarını da farklı şekilde değerlendirebilirsiniz. Elma kabuğunu kullanmanın 3 farklı yolunu aşağıya bırakıyoruz. Yok artık bu kadar mı kolay dedirtten o yollar. Bunu yapın!

3

Reçel ya da cips yapabilirsiniz! Elma kabuğu en az meyvesi kadar antioksidan barındırır. Öte yandan elmadaki C vitamininin yarısı da kabuğundadır. Elmayı kabuğuyla tüketmeyi sevmiyorsanız reçel yapabilirsiniz. Bir diğer seçenek de sağlıklı cips elde etmek.

4

Yapmanız gereken tek şey elma kabuklarını bir tepsiye dizmek ve üzerine esmer şeker, biraz su ve tarçın serpiştirip fırına vermek.

5

Çayını demleyebilirsiniz! Elma kabuklarını, 4 bardak su ve 1 adet kabuk tarçın ile beraber kaynatın. Demlendikten sonra süzün ve bal ekleyin. Hem sağlıklı hem de lezzetli elma çayınız hazır!

6

SİVİLCELERE ELMA SİRKESİ İLE VEDA EDİN! Elmanın fermente edilmesiyle oluşan bir ürün olan elma sirkesi, sitrik asit gibi organik asit içermektedir. Sirkede bulunan bu organik asit, sivilce izlerini önleyerek iyi bir cilt görünümüne sahip olmanızı sağlar.

7

Oda kokusu olarak kullanabilirsiniz! Elma ve tarçın ikilisi bir araya geldiğinde ortaya muhteşem bir aroma çıkar. Bu aromayı eviniz için kullanmaya ne dersiniz? Elma kabuğu, tarçın, limon ve zencefili kaynatın. Buharının tüm eve yayılmasına izin verin. Her yerin mis gibi koktuğunu göreceksiniz.