AKİT MENÜ

Gündem

 "Türkiye'nin 3 tarafı denizlerle çevrili değil" diyen Cihat Yaycı, kaç tarafının denizlerle çevrili olduğunu açıkladı! Duyan inanamadı

Emekli tümamiral Cihat Yaycı, Türkiye'nin aslında 3 tarafının denizlerle çevrili olmadığını açıklayarak herkesi şaşkına çevirdi.

2023-09-06 08:26:23
1

Emekli tümamiral Cihat Yaycı, Türkiye'nin aslında 3 tarafının denizlerle çevrili olmadığını açıklayarak herkesi şaşkına çevirdi.

2

Türk DEGS Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı, TGRT Haber'de Mavi Vatan konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

3

Türk DEGS Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı TGRT Haber'de merak edilen sorulara cevap verdi.

4

Mavi Vatan'ın oluşum sürecine değinen Cihat Yaycı, ''Mavi Vatan haritası uluslararası hukuka uygundur.'' dedi.

5

Yaycı, ''Türkiye'nin aslında kaç tarafı denizlerle çevrili? Mavi Vatan konusu müfredata girecek mi?'' sorularına açıklık getirdi.

6

Cihat Yaycı şu ifadeleri kullandı: Türkiye bir yarımada ülkesi değil bir kere Türkiye iki yarımada ülkesidir. O da birisi Anadolu Yarımadası diğeri Trakya!

7

Ülkemiz dünyada eşi benzeri hemen hemen hiç görülmeyecek şekildedir. Bir adadan diğer adaya deniz geçmek zorundayız.

9

Şimdi sayalım o zaman 3 tarafı denizlerle mi çevrili? Anadolu yarımadasını sayacak olursak Karadeniz 1, Marmara 2, Adalar Denizi 3, Akdeniz 4… Trakya Yarımadası ise Karadeniz Marmara Denizi, Adalar deniz toplam 7…

10

O zaman Türkiye'yi artık buradan Milli Eğitim bakanımıza da seslenelim Mavi Vatan konusu müfredata girecek. İnşallah değerlendirilecek çok önemli bir şey. Buradan şükranlarımızı sunuyoruz yani. Atalarımız bize zenginlik kaynağı bırakmış.