AKİT MENÜ

Gündem

Kılıçdaroğlu, çok fena duvara TOGG’ladı: Aman siyasi malzeme yapılmasın

Yeni Akit Gazetesi Yazıişleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, bugünkü yazısında CHP'nin TOGG hakkında dün ve bugün söylediklerini masaya yatırdı.

2023-09-06 19:55:12
1

Yeni Akit Gazetesi Yazıişleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, bugünkü yazısında CHP'nin TOGG hakkında dün ve bugün söylediklerini masaya yatırdı.

2

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Ordu’da STK temsilcileri ve muhtarlarla 22 Mart 2019’da bir araya gelir.. Kılıçdaroğlu o önemli konuşmasını yapıyor: “Otomobil üreteceğiz diyorlardı, nerede kaldı bu? Hani oturdular büyük gösteriler yaptılar, işadamları bir araya geldi, bakanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanı bir araya geldi ‘Otomobil üretiyoruz’ dediler, nerede? Milleti kandırmak için.”

3

TBMM Sanayi Komisyonu olarak, içinde CHP’li milletvekillerinin de bulunduğu heyet, TOGG Teknoloji Kampüsü’nde teknik inceleme gezisi ve test sürüşüne katıldıktan sonra neler denildi.. Bugün CHP’li milletvekilleri ne diyor?

4

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin konuşuyor: “Yerli ve milli yatırımlara hiçbir zaman karşı duruşumuz yok. Yerli ve milli bir aracın ülkede üretilmesi önem taşıyor ama bunun elbette ki sektörel bağlamda baktığımız zaman 5 girişimci firma tarafından yapıldığı ve devlet tarafından desteklendiği ortadayken asla politik bir malzeme olmaması gerektiğini buradan ifade etmek isterim.”

5

Asla politik malzeme olmaması gereken bir konuda, genel başkanları, şunun şurasında bir dönem önce, “Milleti kandırıyorlar” demiş.. Şunun şurasında 5 ay önce ilk yerli otomobil banttan inerken törene katılmayarak, şaibelere meydan vermiş.. Şimdi milletvekili “Politik konu değil” diyor..

6

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, TOBB’da görev yaptığını ifade ederek, daha önce TOGG’u deneyimlediğini söylüyor.. Ve, hakkı teslim ediyor: “Bunlar stratejik ürünler. Cari açığın azaltılmasına büyük olumlu katkısı olan ürünler. Bu stratejik ürünlerin imalatlarının yerel olarak yapılması, Türk malı olması bizler için çok gurur verici... Bunlar da hiçbir siyasetin malzemesi olmamalı. Bu ülkenin bir girişimi diye addediyoruz.” Ama dün, “Milleti kandırıyorlar” diyen, kendi genel başkanı..

7

CHP’li Mersin Milletvekili Talat Dinçer.. O da, iş dünyasından geldiğini, otomotiv sektörünün içinde olduğunu söylüyor.. “Hakikaten ülkemize mal olmuş, milli değeri olan bir proje bu. Yani bu gibi projeleri desteklememek mümkün değil. Şimdi böyle güzel bir tesis ülkemize kazandırılmış. Altını çiziyorum bunlar bizim milli değerlerimiz, bunlar siyasi malzeme olmasın.”

8

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, ilk zamanlar “İtalya’da üretiliyor, getiriliyor” mealinde sözler sarfetmişti. Sonrasında ilk otomobilin üretim töreninde, kendisi davetli olduğu halde, katılım sağlamadı.. Ve adeta Can Ataklı’nın söylemine benzer söyleminden dolayı, bugüne kadar özür dilemedi..

9

Ne diyordu Can Ataklı? “Gemlik’te bir limana her gün İtalya’dan TOGG geliyor. 100’ün üzerinde kişi biliyor, ben de öğreniyorum tabii. Arabalar geliyor, önlerini bantlarla kapatıyorlar. Kamera sistemi TOGG’lar geldiğinde saraydan sivil uzman ekip gelip güvenlik önlemi alınıp kapatılıyor!”

10

Şimdi, CHP’li vekiller, fabrikayı geziyor ve hakkı teslim etmek zorunda kalıyorlar..Attığınız iftiralardan, “Bunlar yurtdışında üretilip, gemilerle getiriliyor ve yerli üretim diye millete kakalanıyor” ifadelerinizden özür dilemeden, siyasete devam edeceksiniz..

11

“Hani nerede İHA-SİHA” diyeceksiniz..

12

“Hani nerede yerli uçak” diyeceksiniz..

13

“Hani nerede Büyük Türkiye” diyeceksiniz..

14

“Hani nerede yerli otomobil” dedikten sonra.

15

Dahası, “Millet kandırılıyor. Bunların hepsi yalan” diyeceksiniz.. Özür dileyene kadar, kendilerine hatırlatmamız lazım..