AKİT MENÜ

Ekonomi

Necmettin Batırel 'Akaryakıt fiyatlarını düşürmenin tek bir yolu var' diyerek o yolu açıkladı! 

Dolar kurunun sürekli olarak düşeceğini belirten ekonomist Necmettin Batırel'den akaryakıt fiyatlarına ilişkin önemli bir açıklama geldi.

2023-09-13 16:16:08
1

Dolar kurunun sürekli olarak düşeceğini belirten ekonomist Necmettin Batırel'den akaryakıt fiyatlarına ilişkin önemli bir açıklama geldi.

2

Motorin fiyatlarının 40 lira sınırına ulaşmasının ardından perşembe gününden itibaren benzin fiyatlarında da artışa gidilmesi bekleniyor.

3

Motorin fiyatına gelen son zammın ardından İstanbul Avrupa yakasında motorinin ortalama litre fiyatı 39,98 TL’den, benzinin litre fiyatı 36,84 TL’den satılıyor.

4

NTV'de yer alan habere göre, sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre ise dolar kurundaki güçlü seyir ve brent petrolün yüksek seyretmeye devam etmesi sonrasında benzin fiyatlarına perşembe gününden itibaren zam gelmesi bekleniyor.

5

NTV'de yer alan habere göre, 14 Eylül tarihinden itibaren (00:01) benzin fiyatlarında litre başına 1,61 TL’lik zam uygulanması bekleniyor.

6

Fiyatların 40 liraya dayanması sonrası gıda başta olmak üzere birçok ürüne zam gelebileceği ifade ediliyor.

7

Konuyla ilgili konuşan ekonomist Necmettin Batırel, fiyatları düşürmenin bir yolu olduğunu söyledi.

8

Necmettin Batırel yaptığı açıklamada, "Brent petrol 92 dolara dayandı, benzinin litresi 39, motorinin 40 liraya dayanacak.

9

Fiyatlardaki aşırı artışı durdurmanın tek bir yolu var. Akaryakıttan alınan KDV ve ÖTV düşürülmelidir. Aksi halde enflasyonla yapılan mücadele çok zayıf kalacak" dedi.