AKİT MENÜ

Gündem

MİT'in 3. adamının ihaneti bakın nasıl deşifre oldu! ABD ve İngilizler ile iş tutmuş, sebebi...

Akademisyen ve istihbarat uzmanı Ali Burak Darıcılı, zamanında MİT'in 3. Adamı olarak bilinen Sabahattin Savaşman ile ilgili dikkat çeken detayları paylaştı.

2023-09-14 16:11:14
1

Akademisyen ve istihbarat uzmanı Ali Burak Darıcılı, zamanında MİT'in 3. Adamı olarak bilinen Sabahattin Savaşman ile ilgili dikkat çeken detayları paylaştı.

3

1977 yılında, Türk siyasi tarihinde artık pek hatırlanmayan bir olay meydana geldi. Milli İstihbarat Teşkilatı' nda İstihbarat Başkanlığı Yardımcısı olarak görev yapan ve 'MİT' in 3. Adamı' olarak tanınan Sabahattin Savaşman, casusluk suçlamalarıyla tutuklandı.

4

Bu olay, ülkenin siyasi sahnesinin hala 1960 darbesinin etkilerini taşıdığı ve 1970' lerin sosyal ve politik karmaşasının yaşandığı bir dönemde gerçekleşti.

5

Milli İstihbarat Teşkilatı bünyesinde 15 yıla yakın bir süre görev yapan akademisyen ve istihbarat uzmanı Ali Burak Darıcılı, GZT' de bu hafta, günümüzde önemi büyük ölçüde unutulmuş olan bu suçüstü operasyonunu ve detaylarını ele aldı.

6

Bu ihanetin sebebi oğlunun yurt dışında daha iyi şartlarda yaşayıp okuması için gerekli para ve kolaylık istemesinden kaynaklı oluyor.

7

Kendi görev alanındaki dışındaki konulara fazla ilgi göstermesi ve başka konuları çok takip etmesinden kaynaklı dikkat çekiyor.

8

Mesela Türk-Sovyet ilişkileri, KKTC'deki bilgileri, MİT'in Batı ülkelerine karşı bazı ajanların bilgilerini istiyor.

9

Bu raporları isteyince, maksadını aşınca dikkat çekiyor ve bunu takibe alıyorlar. Fiziki takip başlanıyor.

10

En sonunda çok geç bir saatte ABD mensubu ordusuna ait bir askerin evine girerken görülüyor. Belli aralıklarla bu eve girdiği görüldükten sonra o eve operasyon düzenleniyor.

11

Suçüstü yapılıyor. Bu konu çok hassas bir iş. Çünkü köstebek olduğu öğreniliyor, çok önemli bir olay.

12

Fiziki takibi de onun tanımadığı insanlar yapmalı. Ki öyle yapılmış. Daha sonra üzerindeki ekipmanlar, dökumanlar, paralar alınıyor.

16