AKİT MENÜ

Sağlık

Canan Karatay'dan ''Her öğün tüketin'' uyarısı: Faydalarına inanamayacaksınız!

Türk hekim ve bilim insanı, olarak sağlık alanında yaptığı açıklamalarla zaman zaman gündem olan Canan Karatay'ın dilinden düşürmediği Türk mutfağında neredeyse her evde ve her yemekte bulunan besinin faydalarına inanamayacaksınız !

2023-09-14 16:54:42
2

Türk hekim ve bilim insanı, olarak sağlık alanında yaptığı açıklamalarla zaman zaman gündem olan Canan Karatay'ın dilinden düşürmediği Türk mutfağında neredeyse her evde ve her yemekte bulunan besinin faydalarına inanamayacaksınız !

3

Canan Karatay verdiği demeçlerde soğanda doğal antibiyotik olduğuna sıklıkla değiniyor. Soğanın prebiyotik olduğuna dikkat çeken Karatay; Prebiyotikler başka probiyotik gıdalar başkadır,prebiyotik gıdalar dost bakterilerin çoğalmasını sağlar. Ayrıca Kuru soğanda, doğal karbonhidratlar ve e vitamini vardır. Mineral açısından oldukça zengindir her türlü minerali içerir çünkü toprağın içinde yetişmektedir dedi.

4

Soğanın genelde çiğ olarak tüketilmesinin daha sağlıklı olduğunu belirten Karatay, genelde yemeklerde kullanılan soğanın kavrulduğu zaman tüm vitaminlerini kaybettiğini ve vücuda ciddi zararlar verdiğini söylerek, soğanın yağda kavurmanın sağlık açısından zararları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Soğanı çiğ tüketmenin daha faydalı olduğunun altını çizdi. İşte Karatay'ın gözde besini soğanın faydaları...

5

Soğan tüketimini kadınların vazgeçilmezlerinden biri olmalıdır çünkü soğan kolejen üretimine, hücrelerin yenilenmesine ve demir emilimine yardımcı olur. Domates, salatalık, biber, maydanoz, nane ve soğanla birlikte hazırladığınız nefis bir salata ile hem kilo kontrolü sağlayabilir hemde cildinizi güzelleştirebilirsiniz.

6

ANTİOKSİDAN AÇISINDAN ZENGİNDİR Soğanlar, antioksidanlar bakımından zengin bir kaynaktır. Özellikle quercetin adlı bir flavonoid antioksidan içerirler. Antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı korur ve kronik hastalıkların riskini azaltabilir.

7

KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR - Soğanın içeriğinde bulunan antioksidanlar kansere karşı doğal bir savaşçı niteliği taşımaktadır. Soğan tüketiminin bazı kanser türlerinin riskini azaltabileceğini gösteren bilimsel çalışmalar mevcuttur.Aynı zamanda kötü kolesterolü azaltarak kalp hastalığı riskini azaltabilirler.

8

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLİYOR - Soğan, kan şekerini düzenlemeye yardımcı oluyor. İçerdikleri bileşikler, insülin duyarlılığını artırıyot ve bu sayede tip 2 diyabet riskininiz azalıyor