AKİT MENÜ

Sağlık

Sütü taşırmadan pişirmenin püf noktası! İşte o büyük sır

Evlerde yoğurt yapma ve taze süt içme alışkanlıkları son yıllarda giderek artmaya başladı. Ancak bu işlemler için dışarıdan alınan sütlerin önce iyice kaynatılması gerekiyor. Kaynayan sütü ocakta unuttuğumuzda ise tüm ocak taşan sütle mahvoluyor. Bu yöntem sütün taşmasını engelleyecek.

1

Evlerde yoğurt yapma ve taze süt içme alışkanlıkları son yıllarda giderek artmaya başladı. Ancak bu işlemler için dışarıdan alınan sütlerin önce iyice kaynatılması gerekiyor. Kaynayan sütü ocakta unuttuğumuzda ise tüm ocak taşan sütle mahvoluyor. Bu yöntem sütün taşmasını engelleyecek.

2

İşte evde süt kaynatmanın bilinmeyen püf noktası:

3

Evlerde süt kaynatırken ilk olarak ince ve temiz bir tülbent yardımı ile sütü süzün. Bu sütün içerisine düşmüş herhangi bir toz varsa gidermenizi sağlayacaktır.

5

Süt kaynatırken kullanacağınız tencereyi bir miktar soğuk su ile çalkalayın. Bu sütün dibine tutmasını engelleyecektir.

6

Süt kaynatırken taşmaması için kullanabileceğiniz en pratik yöntem tencerenin özellikle ağız kısmı olmak üzere kenarlarına az miktarda yağ sürmek olacaktır. Bu yöntem sayesinde süt aşmadan kaynayacaktır.

7

Süt kaynatırken ayrıca tencerenin üzerine bir tahta kaşığı yatay şekilde yerleştirebilirsiniz. Bu yöntem de sütün kaynarken taşmasını engelleyen yöntemler arasında bulunmaktadır.